torsdag 8 oktober 2009

Hemlagad pizza

När vi var och matsurfade hos ett par goda vänner häromsistens så fick vi hemlagad pizza, och det var den godaste pizzan jag ätit på länge. Jag skulle gissa på att det här är ingredienserna:

Pizzadeg:
50 g jäst
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetmjöl
lite salt

Fyllning:
Passerade tomater
vitlök, 2-3 klyftor
2 pkt mozarellaost
1 zucchini
ca 15 basilikablad
1 stor näve pinjenötter

Blanda ihop jäst, vatten, salt och olivolja till pizzadegen. Rör tills jästen löst sig, och arbeta sedan in mjölet tills det blir en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 min, och baka sedat ut degen i 2-4 delar på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager passerade tomater, salta och peppra lite, skiva vitlöken och strö över. Skiva mozarellaost och lägg på pizzorna. Toppa med basilikablad och pinjenötter. Det kan vara bra att rosta pinjenötterna i en stekpanna innan. Gratinera i mitten av ugnen på 225C i ca 15 min, tills osten har fått lite färg. Klipp pizzorna i bitar och lägg upp dem på ett stort serveringsfat, för lite extra piff. :-)

1 kommentar:

  1. Denna ska vi testa ikväll! Kommer receptet möjligtvis från Bjelkegatan?

    SvaraRadera