tisdag 6 oktober 2009

Pappardelle med salsicciasås

Ikväll har vi ätit pappardelle med tärnad salsiccia i tomatsås. Tomatsåsen hade jag i frysen från sist jag kokade tomatsås, så att lägga i lite salsiccia var ett enkelt sätt att få såsen lite matigare. Det här behövs till 4 portioner:

1 pkt salsiccia (italiensk kryddstark korv, ett paket från Scan eller ICA innehåller 3-4 korvar)
Ca 500 g tomater alt. 2 burkar krossade tomater
1 liten lök
1-2 klyftor vitlök, pressad
2 msk vitvinsvinäger
1 nypa socker
10-15 blad färsk basilika
Salt & peppar
1 pkt pappardelle

Hacka löken och fräs den i lite smör ihop med den pressade vitlöken. Kör tomaterna med en stavmixer och häll i, alternativt bara ös i de krossade tomaterna. Tillsätt vinägern, socker, salt och peppar och färsk basilika och låt såsen småputtra i ca 30 min. Tärna salsiccian och fräs den i lite smör i en separat stekpanna, häll sedan ner den i såsen. Servera med pappardelle eller någon annan piffig pasta.

2 kommentarer:

  1. Det var jätte gott!!

    Olof

    SvaraRadera
  2. Köp hellre äkta italiensk salsiccia nästa gång än den från Scan. Veroni eller Matric har fin salsiccia.

    Anna

    SvaraRadera