måndag 2 november 2009

Äppelugnspannkaka

Det här är en tacksam vardagsrätt som man för det mesta har alla ingredienserna hemma till. (Eventuellt kan man behöva plocka/köpa/palla äpplen) Äppelugnspannkakan gör att det doftar äppelpaj i hela huset, och den smakar väldigt gott för att inte vara onyttig :-) Det här receptet räcker till 4 portioner, men jag brukar dubbla det och göra det i en långpanna. Formen på bilden är dock för 4 portioner:

2 ägg
3 dl mjölk
1,5 dl mjöl
2-3 äpplen
lite salt
lite kardemumma
lite kanel

Vispa ihop ägg, mjöl, salt och mjölk till en smet. Kärna ur äpplena, skär dem i skivor och lägg dem i botten på en bra form. Ös på kanel och kardemumma, eventuellt lite socker ifall du skulle ha råkat få tag i sura äpplen. Häll smeten över äppelklyftorna och ställ in i mitten av ugnen på 200C tills äppelugnspannkakan har fått fin färg, ca 25-30 minuter.

1 kommentar:

  1. Jag kan riktigt känna doften av kanel och äpplen...underbar doft. Tittar in för att tacka för din kommentar i min matblogg och passar även på att kika runt lite...

    Ha en trevlig kväll
    Nadja

    SvaraRadera