onsdag 25 november 2009

Biff á la Bertil

Det här är ett av alla bra recept som min pappa brukade laga, och maträtten är en riktig klassiker här hemma. Jag har för mig att pappa berättade att den Bertil som receptet syftar på är prins Bertil. Receptet räcker till 5 personer:

300 g lövbiff (minst)
2 gula lökar
några msk soya
1,5 msk senap
1 köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 burk crème fraiche
salt och grovmalen svartpeppar

Strimla lövbiffen i tunna bitar. Hacka löken (eller skär den i tunna skivor) och bryn kött och lök. Häll i resten, och låt småkoka i ca 30 min. Servera med jasminris.

3 kommentarer:

  1. Hej Helena,

    Vilken fin sida du har!
    Tänk att jag bara hittade hit av en slump. Genom en blogg till en annan halkade jag mig fram. Tyckte jag kände igen dig på bilden...
    Vi gick på HiK samtidigt. Turismprogrammet. :D
    Hoppas allt är bra med dig!

    Kram Ida O

    SvaraRadera
  2. Din pappas version av biff stroganoff blev det till middag ikväll. Förstår att receptet är döpt efter en prins, för himla gott var det :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här lagade vi ikväll, efter att jag blivit påmind om receptet av din kommentar! Det var säkert 8-9 år sedan sist, så det var jättekul att äta det igen! Så tack! :-)

      Radera