söndag 8 november 2009

Frozen cheesecake

Samma kväll som vi bjöd våra gäster på tysk fejkchampagne serverade vi frozen cheesecake till efterrätt. Det smakar som en blandning av glass och cheesecake, vilket det i och för sig också är. Fast det är lite tacksammare än cheesecake, man blir inte lika proppmätt, och man kan ha den i frysen ganska länge. Det här receptet räcker till säkert 8 portioner, och det går jättebra att dubbla flera gånger om ifall man förbereder till ett stort kompani.

8 digestivekex (minst)
3 dl vispgrädde
2 rågade tsk vaniljsocker
100 g (minst) philadelphiaost
3 äggulor
2 dl socker

Smula kexen för hand i en bunke. (I en matberedare går också bra, ifall du känner att du orkar diska den efteråt...) Vispa grädden ihop med vaniljsockret i en bunke, och vispa äggulorna med sockret i en annan. Tillsätt philadelhiaosten till äggulorna och sockret, och vispa lite till. Blanda ner grädden, och rör om ordentligt med en slev. Häll smeten (som är jättegod) i en frysbar form, och varva den med digestivesmulorna. Avsluta med ett täckande lager digestivesmulor. Frys i minst 5 timmar. Servera gärna med färska bär, t ex hallon.

7 kommentarer:

  1. Åh, det där lät riktigt smaskigt.

    Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  2. Det lät gott..
    god bless you

    SvaraRadera
  3. Hej, nu har jag rört ihop den, vad gott det skall bli. Tack för receptet//Helena

    SvaraRadera
  4. Tack för receptet, vi hade ett jätte kalas till våran 3åring idag och alla höll med om att den var helt underbar/Miranda.

    SvaraRadera
  5. Den godaste cheesecake jag ätit ! Tack för receptet.

    SvaraRadera
  6. Har precis försökt mig på detta och i skrivandes stund har jag cheesecaken i frysen. Men jag känner att den blev misslyckad. För det gick inte varva digestive och smeten, utan smeten rann rakt igenom kexen... Skulle jag ha vispat grädden mera eller vad kan jag ha gjort för fel? /johanna

    SvaraRadera
  7. Johanna - eventuellt kan grädden då ha varit lite för löst vispad. Men jag kan garantera dig att det gör absolut ingenting! Ibland har jag kexsmulorna enbart i botten och högst upp, ibland har jag dem lite varvat i smeten... det spelar ingen roll alls exakt var smulorna hamnar, det finns inget som är rätt eller fel. Det blir precis lika gott hur du än gör! :-)

    SvaraRadera