torsdag 26 november 2009

Jordgubbspaj

Bara för att det snart är jul behöver inte det betyda att man inte kan äta jordgubbspaj. Det finns ju jordgubbar i frysen! Dessutom blir det lite extra festligt för matgästerna när de får varsin egen liten pajform framför sig. Nu var det inte riktigt så när jag bakade minipajer igår, det var bara Olof och jag och en suktande liten hund som var gästerna, men vi smorde i oss våra pajer ändå! Ju färre gäster desto mer mat till oss! Så här gör man fyra små pajer:

150 g smör
1,5 dl socker
3 dl mjöl
Blanda till en smuldeg. Lägg bär i smorda små formar, toppa med lite smuldeg och grädda i mitten av ugnen på 225C tills de fått fin färg. Grädda dem gärna i en bakplåtsklädd långpanna, så gör det inget ifall fyllningen sipprar lite över kanterna. Det ser extra smaskigt ut då!

1 kommentar:

  1. Tack snälla för din kommentar!!! Jag blir också avis men det vill man ju inte visa ;-) Gott med jordgubbspaj, jag har ganska mycket i frysen i somras så varför inte??? Trevlig helg! Kram Anna

    SvaraRadera