tisdag 17 november 2009

Spaghetti Carbonara

Bacon, grädde och spaghetti kan aldrig bli fel! Så här lagar jag min spaghetti carbonara för 4 personer:

2 pkt bacon
3 schalottenlökar
3,5 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl parmesan + 1 extra dl till servering
rejält med svartpeppar
spaghetti för fyra personer (ingen himla fullkornsspaghetti den här gången!)

Koka spaghettin al dente. Strimla baconet i småbitar och fräs det en stund. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka schalottenlökarna och fräs dem. Blanda spaghettin med löken och baconet. Blanda grädden med äggulorna i en bunke ihop med 1 dl parmesanost och massor av svartpeppar. Blanda detta med spaghettin precis innan servering. Garnera varje tallrik med riven parmesanost och nymalen svartpeppar.

Vintips: Briccotondo Barbera, Piemonte, läs mer om det här.

2 kommentarer: