fredag 6 november 2009

Tilltugg till drinken

Sist vi hade gäster hade vi svulstiga planer på en riktigt avancerad välkomstdrink. Dessa planer gick i stöpet utanför Systemets igenbommade dörrar då vi insåg att de hade stängt för att det var Allhelgona. Därför fick våra gäster dricka fejkchampagne från Tyskland istället, med färska hallon i för att piffa upp lite. Helt okej ändå som välkomstdrink, faktiskt.
Jag tycker att drinktilltugg absolut kan ersätta en förrätt, så till välkomstdrinken serverade vi marinerade oliver och inlagd fetaost på crostini. Det finns ett ställe i Kalmar som säljer världens godaste fetaost, den är mjuk och nästan bredbar, så den gör sig fint på naturella crostini. Även vår extra starka tomatmarmelad från gårdsbutiken i Björnhovda kvalade in på några crostini som tilltugg.

Skål på er, nu är det fredag! Häpp!

3 kommentarer:

  1. Håller helt med om att drinktilltugg kan ersätta förrätt!!
    Är ju så gott och man kan ha flera olika varianter.
    Min favorit just nu är brieost på kex toppad med en italiensk chilimarmelad.
    Så himla gott!!!!

    Ha en bra helg! Åsa.

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder! Såg ut som ni fick en trevlig fredagkväll minsann!

    SvaraRadera
  3. Vilken bra blogg! Jag har hittat massa recept som jag vill prova. Var i Kalmar köper du den goda fetaosten?

    SvaraRadera