tisdag 1 december 2009

Valnötspasta från Toscana

Det här receptet kommer från Leilas rosa bok "Guldkant på vardagen". Leila är en riktig vardagshjälte, jag älskar hennes böcker och TV-program! Det här goda pastareceptet räcker till 4 portioner:

spaghetti för 4
50 g pinjenötter (oftast en påse)
100-150 g valnötter
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
2,5 dl grädde eller mölk (ta grädde!)
50 g pecorinoost

Koka spaghettin. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Hacka nötterna eller kör dem i en matberedare eller med en bra mixer. Blanda ner den pressade vitlöksklyftan, ströbrödet, olivoljan, salt och peppar. Värm grädden och häll den över nötmixen. Blanda spaghettin med nötmixen i en kastrull och servera med riven pecorinoost.

3 kommentarer:

  1. Ja visst är hon et. JAg älskar också hennes böcker och tv-program. De ger en så mycket inspiration!

    SvaraRadera
  2. Åå det här receptet har jag varit sugen på att prova flera gånger, ungefär varje gång jag bläddrar igenom hennes kokbok.. Blev det gott?

    SvaraRadera
  3. Åt pasta med nötter i Italien en gång och det var otroligt gott. Måste prova ditt recept!

    SvaraRadera