fredag 15 januari 2010

Kyckling med mango chutney i gräddig sås

Tänk att det kan bli så gott med lite mango chutney, kyckling och grädde. Men å andra sidan så blir väl allt gott med lite grädde... Det här räcker till 6 portioner, och blir en prima fredagsmiddag:

4 kycklingfiléer
1 lök
soya efter smak (minst 3 msk)
3 msk mango chutney
1 burk mango (finns bland fruktkonserverna)
3-4 dl vispgrädde
kycklingfond, 1-2 msk
salt & peppar
2 tsk sambal oelek

Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i smör. Hacka löken och bryn den också. Häll i grädde, mango chutney, kycklingfond och kryddor och låt koka ihop en liten stund, ca 10 min. Häll av vattnet från burkmangon och skär den i tärningar. Lägg mangobitarna i såsen precis innan servering. Servera med jasminris.

5 kommentarer:

  1. jag tror att det mesta med kyckling blir gott också ;) plus mango och grädde. det kan ju inte misslyckas!

    ja, gå in på balders hage, du kommer verkligen inte att ångra dig! så himla mycket fina saker! och att tjuvlyssna är faktiskt nästan alltid roligt, folk säger så mycket konstiga saker egentligen. trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Vilket gott fredagsmys! Mango är mumsigt i lite het mat. Men till 6 personer... Inte hos oss ;-) Trevlig helg. Kram.

    SvaraRadera
  3. Var så sugen på att göra något åt detta hållet för några dagar sedan men då insåg jag att min mango chutney var slut så det får väl bli när jag införskaffat en ny burk.

    Din variant låter toppen!

    SvaraRadera
  4. Ja, tänk att nåt så lätt kan bli så gott :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var evigheter sen jag lagade det här, men din kommentar gjorde mig påmind om maträtten, så den får det bli snart igen. Så tack för påminnelsen! :-)

      Radera