tisdag 19 januari 2010

Majssoppa med choritzoslantar

Den här soppan blir extra god med choritzoslantarna i. Och den mättar förvånansvärt bra! Jag har alltid varit av åsikten att man inte blir riktigt mätt på soppa, men efter att ha ätit den här soppan har jag ändrat åsikt. Men visst, i en liten skål serverad som förrätt passar den också bra. Men då ska det nog vara en väldigt liten skål... Soppan räcker till 5 portioner, och receptet kommer från Allt om Mat.

1 gul lök
1 stor morot
1 mild spansk röd pepparfrukt (det går lika bra med chilipulver)
1 hönsbuljongtärning
2 stora burkar majs
2 dl mjölk
ca 6 dl vatten
salt
peppar
1 pkt choritzo, 2-3 korvar

Hacka löken, moroten och pepparfrukten. Fräs dem i lite olivolja i en gryta. Smula ner buljongtärningen och ös i innehållet i majsburkarna, såväl majs som spad. Låt koka upp under lock i ca 10 min. Mixa sedan soppan slät, gärna med en stavmixer. Tillsätt mjöl och vatten tills soppan har den konsistens du vill ha på den. Låt koka upp igen. Skär choritzon i slantar, stek den lite grann och häll den i soppan. Krydda med salt och peppar. Klart!

5 kommentarer:

  1. Nya varianter på soppor är alltid välkommet, så tack för detta recept.

    SvaraRadera
  2. Varma soppor så här i vinter kylen är ju så goda, tackar för tipset:)
    kram/S

    SvaraRadera
  3. Majssoppa var något nytt :) Det låter gott och varmt nu i vinterkylan.

    Visst är det gott med pizza. Men jag älskar också wok, Får bli nästa vecka kanske. Ha en bra kväll.

    SvaraRadera
  4. Helt underbar soppa, matig och kan göras riktigt kryddstark om man vill :D riktig favoritsoppa som jag rekommenderar till alla!!!

    Tack för tipset darling :)

    / Liv

    SvaraRadera