lördag 13 februari 2010

Chokladpannacotta med hallonfluff

Den här underbart goda desserten är perfekt till imorgon när det är Alla hjärtans dag! Gör den 4 timmar innan den ska ätas, bara. Den innehåller alla ingredienser som morgondagen bör innehålla; färgen rosa, choklad, delikata smaker och mycket kärlek. Receptet räcker till minst 4 portioner:

Chokladpannacotta:
5 dl vispgrädde
2oo g mörk choklad
0,5 dl socker
3 gelatinblad

Hallonfluff:
ca 2 dl vispgrädde
ca 2 dl hallon
ev. ett par msk socker

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. Häll 5 dl grädde och 0,5 dl socker i en kastrull och koka upp. Rör ner gelatinbladen. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Häll den varma gräddsmeten över och rör om tills chokladen har smält. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst 4 timmar. När det är dags för servering, vispa grädden till hallonfluffet. Tina hallonen ifall de är frysta, och vispa ner dem i grädden tills du har en rosa, fluffig gräddsmet. Vispa i lite socker ifall det behövs. Fördela hallonfluffet över pannacottorna, servera och njut. Det här är riktigt gott!

4 kommentarer:

  1. Aha, den perfekta Alla hjärtans dag efterrätten. Ser alldeles förträffligt god ut.

    Hoppas du får en bra Alla hjärtans dag!

    SvaraRadera
  2. Gud så läcker! Ser ju himmelsk gott ut!

    SvaraRadera
  3. Å gud va gott det låter. Fy 17!!! Jag lovar, det är inte långt bort att jag dreglar! ;-) Kram Anna ps.vilken fin hjärte-present du fick ds.

    SvaraRadera
  4. Men mums! Älskar choklad och hallon, en av dom bästa kombinationerna som finns, enligt mig! Glad alla hjärtans dag i efterskott, kram Tora :)

    SvaraRadera