tisdag 23 februari 2010

Jag testar: chokladsticks med chili

Nu är det många som har sportlov har jag förstått. Tyvärr räknas inte jag till denna skara, trots att jag var och tränade igår. Jag tycker att vi ska införa sportlov på jobbet, men min chef är nog av en annan åsikt. Hur som helst. På sportlovet ska man dricka varm choklad! Det verkar vara smidigt att göra varm choklad på sticks, att man kokar upp lite mjölk, släpper ner sticksen, rör runt lite och låter dem smälta ned.

Och visst, det är smidigt. Som ni ser har jag hur roligt som helst när jag står och rör ner mina sticks. Men det här med choklad ihop med chili... Det är nog inte min grej. Jag föredrar när chokladen får vara söt och god. Men så gillar jag ju inte stark mat heller. Så till helgen blir det nog vanlig drickchoklad istället, med kakao, kardemumma och kanel.

8 kommentarer:

 1. Ja jag håller med - tycker inte heller choklad och chili är så gott!

  Men den andra.. med kanel och kardemumma lät väldigt god!!

  SvaraRadera
 2. Det där lät spännande, var köper man sådana? Jag har aldrig provat choklad och chili tillsammans, vet inte om jag skulle gilla det men prova måste man ju.
  Vårt sportlov är slut :) men jag skall inte klaga, har haft en härlig vecka i fjällen.

  Kram Louise

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint det blev att hälla upp i Mineglas, det måste jag prova. Men jag håller med dig, chili är inte min melodi. Ha en bra dag !!

  SvaraRadera
 4. Just de här chokladsticksen kommer från Tyskland, men jag tycker att man ser choklad med chili lite varstans, oftast i delikatessaffärer som säljer praliner.

  SvaraRadera
 5. Choklad ska vara choklad och inget annat, helt rätt :) Riktigt mysiga bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 6. Hoppas du har en härlig vecka trots brist på ledighet. Själv har jag plöjt 6 km i spåret hemma hos mor. Hon har precis fått en ny kokbok av mig, Hälsokokboken, och provar alla goda recept på mig. Känns lyxigt! Har du ätit på Rosengrens skafferi i Örebro? Vi ska dit imorgon, det låter som nå´t för dig, återkommer. Hälsningar Marty

  SvaraRadera
 7. Johanna Björklund24 feb. 2010 21:19:00

  Helena! Din varma choklad (eller ditt recept iaf!) har jag prövat och den var verkligen superdupergod :-)

  SvaraRadera
 8. Låter kul att man får låta chokladen smälta i mjölken. Och du ser ut att njuta av sysselsättningen :)

  SvaraRadera