söndag 14 mars 2010

Tomatröra med chorizo och ägg

Den här enkla vardagsrätten blev jag inspirerad att göra efter att ha läst ett liknande recept i Allt om Mat. Jag tyckte att det blev lite matigare om man la till chorizo, och det var ett bra drag, för chorizon piffade upp mycket. Det här behövs till 4 portioner:

2 pkt krossade tomater (gärna med någon smaksättning)
4 ägg
1 pkt chorizo
1 lök (röd eller gul)
0,5 dl Heinz chilisås
1 vitlöksklyfta
lite chilipulver
salt&peppar

Hacka löken och fräs den i en stekpanna med höga kanter i lite smör, ihop med den pressade vitlöksklyftan. Skär chorizon i slantar och låt den också fräsa med en stund. Häll i de krossade tomaterna och krydda lite. Knäck försiktigt ner äggen ovanpå tomatröran och låt de ligga där orörda i grytan och bli klara, de tar ca 10-15 minuter, sedan har de stannat och är klara. Jag hade lock på min gryta när jag gjorde det. Som synes gav jag bara mig på att ha i två ägg, de som skulle ätas till lunchlådan nästa dag stekte jag i en stekpanna. Så kan man också göra ifall man inte vill ha äggen direkt i röran, det är lättare. Men jag måste säga att de äggen som fått bli klara i grytan var extra goda!

4 kommentarer:

 1. Hmmm...frågan är om jag inte ska testa detta imorgon....har ett paket krossade smaksatta tomater som går ut om några dagar....

  SvaraRadera
 2. Nämen, sicken grej. Det verkar skitgott ju!

  SvaraRadera
 3. Låter som en härligt kryddig tomatröra. Precis i min smak =)

  SvaraRadera
 4. Tur att du hade lockat på så att äggen stannade i grytan, fniss!

  SvaraRadera