lördag 10 april 2010

Grillpremiär!

Nu har även vi haft grillpremiär! Efter att ha bott i lägenhet i många år med begränsade grillmöjligheter (i lägenheten i Barcelona hade vi inte ens ugn) grillar vi nu som besatta när vi har hus. Och nu är vinteruppehållet officiellt slut, så nu grillas det för fulla muggar. Olof brukar vara grillansvarig, han känner sig manlig då. Den här gången tänkte han grilla en hel, stor fläskkotlettbit, och invänta tills den uppnått en innertemperatur på 80-85C....

...det var dock ingen som orkade vänta på det, så köttbiten fick se sig bli uppskuren och tillbakaslängd på grillen igen för att stilla våra grillsugna magar. Riktigt gott var det i alla fall!

11 kommentarer:

 1. kanske nästa veckan ska jag börja grillar haha
  för andra bilden är riktigt härligt fint!!
  kram/sana

  SvaraRadera
 2. Grillat e MUMS!.. då e det sommar :)

  SvaraRadera
 3. Spelar nästan ingen roll vad man grillar på en kolgrill. Sen kan man ju önska att man vore lika tålmodig som Leila när hon grillar i flera timmar ;-)

  SvaraRadera
 4. Det gör ni helt rätt i! Grillat smakar ju så fantastiskt gott! Så snart det blir lite bättre väder skall jag också premiärgrilla!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar grillat! Ser jättegott ut och härligt att ni kan grilla när ni vill! Jag längtar verkligen tills vi också skaffar hus... :-)

  SvaraRadera
 6. Lavendelpanacotta, det måste testas!

  SvaraRadera
 7. Åh, lite avundsjuk blir jag allt! Har hänt alldeles för ofta sista tiden att jag är ute och går och känner mumsig grilldoft. Det är nästan så jag vill följa doften och fråga om jag får smaka en bit, haha. Bor i lägenhet, så det blir lite planering om man ska grilla. Vi brukar gå ner till havet när det är lite varmare och inte så blåsigt och grilla där. Åh, vad jag längtar till vi har vår grillpremiär :)

  SvaraRadera
 8. Ja vi har inte haft grillpremiär än, men det kommer nog snart... Längtar, och ännu mer när jag ser de här fina bilderna! Mattias är precis likadan!!! Manligheten liksom växer på nåt konstigt sätt där framför grillen, så där brukar jag inte ens lägga mig i (för en gångs skull!!! Ha en fin vecka! Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Åå grillat! Tänk vad jag längtar efter det! Men snart får det nog bli premiär för oss också :)

  SvaraRadera
 10. Härligt att utegrillsäsongen börjat på allvar! Jag har haft lite otur med vädret. Lämpliga väderkvällar har varit uppbokade för annat, tyvärr och när vi velat grilla har det såklart varit dåligt väder. Måste bli ändring på det snart...
  Hälsar fröken Dill

  SvaraRadera
 11. Till helgen blir det grill! då skall vi prova Liquid smoke, skall bli spännande!
  Grilla är ju så gott!

  SvaraRadera