fredag 9 april 2010

Lavendelpannacotta med vit choklad

Det här är den godaste desserten jag lagat på länge! Jag älskar efterrätter och kakor som smakar lavendel. Den här pannacottan smakar väldigt likt lavendelglassen som jag gjorde för några veckor sedan, men eftersom det är en pannacotta så går den mycket snabbare att göra. Det här receptet räcker till 4 portioner:

4 dl vispgrädde
2 msk torkade lavendelblommor
1 vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vit choklad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. Mortla lavendelblommorna lite för att få fram smaken lite extra, och lägg dem i en kastrull. Häll på grädde och lägg i en urskrapad vaniljstång, såväl frön som stång. Låt koka upp, och sila sedan bort stången och blommorna. Fröna glider genom silen, så de kommer med i pannacottan ändå. Häll tillbaka gräddsmeten i kastrullen och rör ner gelatinbladen. Bryt sedan den vita chokladen i bitar och rör ner, och fortsätt röra tills du har en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Garnera gärna med några penséer eller några andra ätbara blommor.

10 kommentarer:

  1. Men åhh så gott det där såg ut :)

    Har du egna lavendelblommor eller köpt på burk?

    SvaraRadera
  2. fint som alltid!!
    ha en bra helg.... ;=)

    SvaraRadera
  3. Ni är så duktiga du och Olof - vilket team! Kram.

    SvaraRadera
  4. Det där såg ju otroligt gott ut! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram

    SvaraRadera
  5. Åh, så fint det ser ut, och gott!

    SvaraRadera
  6. Mmm ser jättegott ut, jag bara älskar lavendel!

    SvaraRadera
  7. Ser godt ut. Var ikke klar over at man kan spise torkade lavendelblomster.
    skall jammen lage sånt.

    SvaraRadera
  8. Hur gulligt som helst! Hääärligt recept, det här måste prövas!!

    SvaraRadera