onsdagen den 7:e april 2010

Parmainlindad kycklingfilé

Det här åt vi på påskafton, det är ett väl beprövat recept från Arla som rekommenderas varmt! Parman och balsamvinägern sätter tillsammans med grädden en underbar smak på maträtten. Dessutom går det bra att förbereda i förväg. Det här behövs till 4 portioner.

4 kycklingfiléer
2-3 pkt parmaskinka
3 dl grädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor, pressade
oregano
salt och peppar

Dela kycklingfiléerna i 3-4 bitar vardera, salta och peppra och krydda med oregano, och bryn dem sedan i smör. Rulla in varje bit i en skiva parmaskinka, och lägg dem med skarven nedåt i en smord form. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök. Häll blandingen över kycklingrullarna, och sätt in formen i mitten av ugnen på 225C i ca 15 minuter. Servera med kokt potatis och lite sallad.

5 kommentarer:

  1. jag måste prova den här recept!! det se så gott ut och din bild är så fantastisk fint!!

    SvaraRadera
  2. Oj vad gott det där lät.. åsså så fint i den fiiiiiiiiiiiina påskgula formen :)

    SvaraRadera
  3. En klassiker som är svår att misslyckas med!

    SvaraRadera
  4. Låter jättegott! Och relativt smidigt eftersom det sköter sig själv. Jag gillar kombinationen av kyckling och skinka, jag brukar använde bacon mestadels men ska absolut prova med detta med parmaskinka. :-)

    SvaraRadera
  5. Mmm va gott det låter! I morgon är det äntligen fredag ;-) Det är inte så tokigt! Kram Anna

    SvaraRadera