lördag 8 maj 2010

Anitas tacogratäng

Den här tacogratängen är underbart onyttig och god, och går hem hos både barn och vuxna. Den räcker till ca 5-6 personer. Det kanske den inte ser ut att göra, men den är väldigt mäktig, så man blir mätt ganska fort...

4 dl crème fraiche
300 g philadelphiaost
400-500 g nötfärs
1 pkt tacokrydda
1 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
riven ost
nachos till servering

Rör ihop crème fraiche med philadelphiaost, och lägg i botten på en ugnsfast form. Hacka purjolöken och bryn den. Tillsätt köttfärsen och bryn den med. Rör ner hackad gul och röd paprika och tacokrydda, och låt småputtra i några minuter. Bred köttfärsröran över philadelphiaröran, och strö över valfri mängd riven ost. Själv brukar jag ösa på rejält med ost. Ställ in gratängen i ugnen på 225C tills den har fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med grönsallad och nachos.

2 kommentarer:

  1. Har blivit bjuden på en liknande tacogratäng, minns just Philadelphiaosten. Och att den var jättegod.

    SvaraRadera
  2. Åt den hos min fd svägerska för ganska många år sedan. Kalasgott!

    SvaraRadera