torsdag 6 maj 2010

Öländsk sparris

Nu har äntligen den öländska sparrisen börjat komma upp ur jorden! I helgen köpte vi de allra första, nyskördade sparrisarna i Björnhovda.

De slängdes snabbt på grillen...

...och serverades sedan med Olofs vitlöksbröd, kött och potatis!

12 kommentarer:

  1. Åh, färsk sparris är ju bara såå gott!!

    SvaraRadera
  2. Det är ju bara så gott med grillad sparris! Och köttet nedanför såg inte tokigt ut alls! Kram kram

    SvaraRadera
  3. alltid gott med sparris ;=9 jätte fint bild....
    men om du stecka med räkor det blir gott också jag kan ge dig recept om du vill och jag tror du kommer att älska säkert hehe

    SvaraRadera
  4. Sparris är fantastiskt gott. Nu väntar jag bara på at Österlensparrisen ska bli klar...

    SvaraRadera
  5. MUMS... så gott med färsk sparris :)

    SvaraRadera
  6. MUMS!!! DEt är juh såååååååååå gott med sparris :)

    SvaraRadera
  7. Grillad sparris... Mmm... Och öländsk dessutom! Måste varit extra god!

    SvaraRadera
  8. Underbart med färsk sparris! Du anar inte hur avundsjuk jag är på er för att ni bor på öland! Jobbar ni på ön eller i kalmar? Kul att ni bott utomlands,det är en annan dröm hos oss,att nån gång får göra det,i värmen!
    Ha en härlig helg! Kram Malin

    SvaraRadera
  9. Vilka läskande bilder! Jag älskar sparris och inget slår den svenska... :-)

    SvaraRadera
  10. Vilka späda fina sparrisar! Såååå gott!! Underbar årstid med allt som börjar sticka upp ur jorden...

    SvaraRadera
  11. recept för wokat räkor men sparris..
    tiger räkor
    vitlök
    sparris
    gullök
    socker 2 tsk
    ostron sås 1 msk
    mushroom soy sås 1 tsk
    2 msk olj
    stecka vitlök till lite gil färg
    tillsätt räkor(skalade) stecka till räkorna blev röda färg
    tillsätt socker, soy sås , ostronsås och grönsaker
    (jag tror att du kan göra och de är vänligt gott)

    SvaraRadera
  12. Sana, receptet låter jättegott! Olof hälsar och tackar! Vi ska prova att laga det här hemma!

    SvaraRadera