tisdag 11 maj 2010

Öländska tapas!

Den här tapasrätten är öländsk så det förslår! Den är gjord på öländska råvaror, och fotograferad på Alvaret. Tapasen består av lamm, getädelost, vitlöksmarinerad rödlök och mynta. Jag är med i en tävling som går ut på att skapa den bästa tapasrätten och bli Årets Tapaskreatör 2010, den arrangeras i samarbete med det nya vinet Van Loveren från Concealed Wines. Och jag skulle bli jätteglad ifall ni ville gå in här och rösta på min lilla tapas!

1 skiva rökt lammbog
1 bit getädelost
1 skiva rödlök
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
flingsalt
grovmalen svartpeppar
ett par blad mynta

Pressa ner vitlöken i oljan, salta och peppra, och lägg i rödlöken. Låt den dra i alla fall 10 minuter innan du plockar upp den, och trär den på ett spett. Trä sedan på en bit getädel och en skiva rökt lammbog. Toppa spettet med ett myntablad.

Vinet heter Van Loveren Chardonnay 2009 och har nr 94141 på Systembolaget.

9 kommentarer:

 1. Jag har självklart röstat på dig! Och så går smakerna helt i min smak. Kram.

  SvaraRadera
 2. SJÄLVKLART!!!!... Nu har jag röstat :)

  Ett stort lycka till!

  Vilken "hemlängtan" jag fick av din bild :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar inte ädelost... Men jag går in och röstar ändå, för jag gillar din blogg :)

  SvaraRadera
 4. Självklart har jag lagt min röst på dig! Fantastiska bilder (som alltid) o det låter väldigt läckert! Trevlig helg Helena! Jag har haft så mkt på sistone, det är därför jag inte kommenterat här hos dig (men det betyder inte att jag inte kikar in här) Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Helena och Olof Ni är ett mästerverk ihop. Håller tummarna för er. Och självklart har jag givit min röst på ditt recept. Kram Ann-Katrin

  SvaraRadera
 6. Låter inte helt fel det där! Och ser väldigt vackert ut. Alvaret är vackert! Blev speciellt nyfiken på getädelosten... Vart köper du den?
  Ska kika in på sidan och lägga min röst på dig. :-)

  SvaraRadera
 7. Vad gulliga ni är som röstar på mig! Jag blir så glad! Getädelosten är, precis som den rökta lammbogen, köpt på Möllstorp Bistro och Deli som ligger vid brofästet på ölandssidan av bron.

  SvaraRadera
 8. Vilka bilder! Ser fantastiskt gott ut och vackert fotograferat!! Blevockså inbjuden att vara med i den tävlingen men hann aldrig med att få ihop ett bidrag. Självklart går jag inte o röstar på dig!! Lycka till!!

  SvaraRadera
 9. Jag har röstat på dig också, fastän du är min konkurrent. Ser ju gruvligt smaskigt ut!

  SvaraRadera