onsdag 2 juni 2010

Baileyskräm med chokladsås och hallon

Den här högst onyttiga desserten serverade jag på en middag för inte så länge sedan, och skålarna blev tomma fort. Baileyskrämen smakar ungefär som den goda fyllningen som används i tiramisú. Receptet kommer från ett nummer av Allt om Mat, och räcker till 4 portioner:

1 dl vispgrädde
1,5 dl mascarponeost
2 msk florsocker
0,5 dl Baileys
---
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
färska hallon
maränger

Vispa grädden, och vänd försiktigt ihop mascarpone och grädde. Tillsätt florsocker och likör, och häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar. Till chokladsåsen; bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden, och rör ner chokladbitarna. Rör tills du har en slät smet. Servera krämen med chokladsås, färska hallon och krossade maränger.

13 kommentarer:

  1. Ser onekligen väldans gott ut! =) Så fint upplagt och fotat.. Man blir ju bara så sugen!!

    SvaraRadera
  2. Åh gud så gott! Älskar Baileys, choklad, maränger och hallon så det kan ju inte bli annat än lyckat. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. ojojoj. baileys + mascarpone kan ju knappast gå fel!

    SvaraRadera
  4. Har egentligen bara en sak att säga... gott!! :-D

    SvaraRadera
  5. Ser vansinnigt gott ut! Och du tar så himla fina bilder :)

    SvaraRadera
  6. Men hur gott ser inte det ut då! Sagel... (eller dregel? glömmer vilket det icke-skånska ordet är)

    SvaraRadera
  7. Det där såg väldigt gott ut!! Måste absolut testas ;)

    SvaraRadera
  8. så gott!!
    riktikgt fint och underbar bild ;=)

    SvaraRadera
  9. Kan bara hålla med föregående talare; så gott det låter och ser ut. Så fina bilder!

    SvaraRadera
  10. Hjälp vad gott! Den måste jag bara prova, känns som perfekt dessert nu när sommaren är här! Härliga bilder från Indien, vilket äventyr du varit med om!

    SvaraRadera
  11. Det här bara jag måste prova!
    Jag älskar baileys och choklad, Mmmm

    Kram Mia

    SvaraRadera
  12. Wow, det här låter som en helt underbar dessert.

    Ha en bra helg!

    SvaraRadera