måndag 21 juni 2010

Majs!

Jag fortsätter på temat att enkelt är gott. När det gäller sommarens grillning, så kan jag bara inte vara utan majs! Jag brer på smör som får smälta, och häller på salt. Jag äter så mycket majs när vi grillar att jag blir mätt på den och inte orkar köttet och potatisen. Jag längtar till framåt höstkanten när man kan köpa öländsk majs, den är så otroligt söt och god att det inte är klokt. På den här bilden har vi kokat majskolvar, gnidit in dem med lime och sedan saltat dem, precis som de serverades i Indien. Men om jag måste välja mellan lime och smör så väljer jag nog ändå smör...

9 kommentarer:

 1. Majs är så gott! Och lime med. Men jag föredrar nog också med smör :)

  SvaraRadera
 2. Vi har semestrat i Bulgarien ett par gånger och där säljs det majs i vart och vartannat gathörn, kanske ett land för dej...
  Minns att när jag var liten så hade vi med råa majskolvar till skolan istället för frukt, när det var säsong.

  SvaraRadera
 3. Åh, samma här! Hela familjen är tokig i majs, med massor av smör på! Så det går ett gäng kolvar när vi äter majs... Barnen vill också ha hela kolvar, gud nåde om någon skär loss majsen, även om de knappt kan bita på kolvarna.

  SvaraRadera
 4. Jag hade också valt smör. :) Så gott med smör som smälter på majsen. Mums...ska se till att äta majs snart. Blev riktigt sugen.

  SvaraRadera
 5. oh yes, smör på majskolvar är ett måste! och grill och majskolvar är en oslagbar kombination. mmmm.

  SvaraRadera
 6. åhå, lime på majs, måste prova, är helt inne på att lime måste funka till allt just nu :-) kram

  SvaraRadera
 7. Jag måste även passa på att tipsa dig om min nya tävling, där du kan vinna ett förekläde helavägen från Carolyn´s Kitchen i LA, du har bla kunnat se dessa i "Svenska Hollywood Fruar"

  http://maddesmumms.blogg.se/2010/june/tavling-i-sammarbete-med-carolyn-s-kitchen.html

  SvaraRadera
 8. Tipset att rulla dem i paprikapulver och parmesanost har jag läst om men inte hunnit testa själv än. Det skulle kunna vara gott :o)

  SvaraRadera