torsdag 24 juni 2010

Minipajer till buffén

De här små portionspajerna är perfekta att ha på buffén, oavsett årstid, de passar till allt. Till 6 minipajer i lite större portionsformar (eller 10-12 lite mindre formar) behövs följande:

500 g ricottaost
1 dl crème fraiche
1 ägg
3 dl hackade, smörfrästa champinjoner
2 dl riven parmesanost
3 msk rostade pinjenötter
2 msk hackad persilja
salt och peppar

Hacka och fräs champinjonerna och rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda samman alla ingredienser och klicka ut i portionspajformar. Grädda dem i ugnen i ca 20 min. De ska knappt få någon färg, bara en stabil konsistens. De här pajerna är godast och bör ätas samma dag som de har gjorts.

2 kommentarer:

  1. Hjälp vad dom där lät goda!! Ville bara titta in och önska er en härlig midsommar med en massa sol, mat och dryck!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag hoppas du får en riktigt varm och skön midsommar med god mat och smaskig jordgubbstårta!
    Många soliga kramar Karin

    SvaraRadera