tisdag 15 juni 2010

Rabarberkyckling

I Arlas senaste receptfolder som jag plockade hem från ICA häromdagen fanns det här receptet på rabarberkyckling med. "Himla nyskapande" tyckte jag, och bestämde mig för att prova det. Det var gott, honungen i såsen gjorde att rabarbern inte blev så syrlig. Och så åt vi årets första färskpotatis till. Åh vad god den är, den riktigt smälter i munnen! Här kommer receptet på hur jag gjorde rabarberkycklingen, jag höll mig inte 100% till Arlas recept:

3 kycklingbröstfiléer
1 tsk salt
3 dl rabarber i bitar
2 dl vispgrädde
minst 2 dl crème fraiche
2 msk honung
0,5 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
lite hackad gräslök

Skär kycklingen i bitar, salta bitarna och bryn dem i smör. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form, och strö över rabarberbitarna. Vispa ihop resterande ingredienser till en sås, (utom gräslöken) och häll över kycklingen och rabarbern. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 min. Klipp lite gräslök och strö över formen precis innan servering. Ät gärna maträtten med färskpotatis.

8 kommentarer:

  1. Såg också det där receptet. Ska testa din variant, säger du att det är gott så tror jag på det ;-)

    SvaraRadera
  2. Vad spännande! Nyskapande ja :)

    SvaraRadera
  3. rabarberkyckling låter häftigt! tråkigt för mig då att jag inte äter kyckling, men jag kan göra som jag brukar och ersätta den med quorn! tror aldrig jag har provat att använda rabarber i matlagning innan.

    SvaraRadera
  4. jag har fått en rabarberplanta! :-) räddade den från mina föräldrar där den nästan skrumpnat ihop under ett stort buskage. hoppas att den tar sig framåt sommaren eller i alla fall nästa sommar, så ska jag nog ge mig på det också... :-)

    SvaraRadera
  5. Spännande blandning! Tyvärr är jag allergisk mot rabarber, så jag kan inte testa:(

    SvaraRadera
  6. Låter både gott och spännande! :-)
    Och jag håller verkligen med dig om färskpotatisen, det är så underbart gott! Åt det hos svärföräldrarna för några dagar sen. Jag skulle lätt kunna tänka mig en måltid som bara består av färskpotatis, smör och salt! Har du testat att ta smör på potatisen och sen strö över salt, halleluja säger jag bara... :-)

    SvaraRadera
  7. Läckert med rabarer i maten, jag är ju lite skeptisk till såna "nymodigheter" men det här skulle jag nog våga mig på... Kanske.... Hoppas solen skiner på dig också idag, här är underbart! Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Verkligen nyskapande. Jag är lite feg med att använde frukt i mat. Kanske man ska prova på det ändå.

    SvaraRadera