tisdag 29 juni 2010

Skånes bästa wienerbröd!

Jag är helt övertygad om att Skånes (och kanske världens rentav) godaste wienerbröd finns på Fritidsbaren i Sandskogen vid Ystad. Vi hade tur när vi var i Skåne härom helgen som hade en så bra, infödd guide med oss som hade koll på vart man åt den bästa maten, det godaste wienerbrödet och den största kakbuffén, sådant är alltid oslagbart!

På det här stället nere vid stranden ligger, aningen otippat, ett himmelrike för alla wienerbrödsälskare.

Intet ont anande små wienerbröd... Eller nej, de var inte små, de var faktiskt jättestora. Och tunga! Wienerbröd brukar ju vara ganska lätta. Men med så mycket gott som det fanns i de här wienerbröden, så kräver det sin vikt!

När man provianterat i kiosken kan man sedan sätta sig på den fina sandstranden och blicka ut över havet. Nog för att jag är en sann ölänning, men Skåne går verkligen inte av för hackor!

10 kommentarer:

 1. De där wienerbröden ser inte dumma ut, nästan värda en tur till Ystad ;)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Måste jag kolla upp. Killen min älskar wienerbröd så det vore perfekt.

  SvaraRadera
 3. Dom är kanon och Jaktpaviljongen som ligger precis i närheten är kanon för enklare övernattning! Detta fik är Krister Henrikssons favorit när det är inspelningar av Wallander i Ystad.

  SvaraRadera
 4. De ser verkligen finfina ut! Synd att jag har en bit till skåne..

  SvaraRadera
 5. Oj, oj, oj, har du verkligen smakat dom på Olof Viktors än? ;) Det måste du göra innan du utnämner Skånes godaste wienerbröd. /Marty

  SvaraRadera
 6. Visst är de goda, faktiskt de enda wienerbröden jag äter, men så så feta... köper man dom med sej i påse så ser man genom den när man väl kommit hem!

  SvaraRadera
 7. Vilka söta smultronställen du hittar! :)

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder!
  Wienerbröd är ju SÅ gott (vad sugen jag blev nu).
  Kram Erika

  SvaraRadera
 9. Åh de där wienerböden ser ljuvligt goda ut! Nu vill jag bara baka bullar på direkten, sugen! :)

  SvaraRadera
 10. Oooja... De bröden är absolut de godaste jag ätit. Har en stor del av familjen i just Ystad och då blir det ofta middag och fika på just det fiket. Deras köttbullar är också super goda.

  SvaraRadera