fredag 23 juli 2010

Pasta med mascarpone och pinjenötter

Nu är jag hemma igen från min Göteborgstur, jag har shoppat loss på Bagaren och Kocken och blivit kungligt bortskämd av min kompis Tässan. Vi tog regnet med oss från västkusten, för idag har det regnat hela dagen hemma på Öland. Därför blev det inte grillat ikväll (för första gången på länge) utan en helt vanlig "inomhusmaträtt". Det var ett tag sedan man åt pasta nu!

Pasta med mascarpone och pinjenötter
fjärilsmakaroner för 4
en liten gul lök eller en halv stor lök
en halv burk mascarponeost (ca 125 g)
en pressad vitlöksklyfta
en stor näve riven pecorino- eller parmesanost
en näve rostade pinjenötter
ca 2 dl vitt vin
en näve rucolasallad
2 msk tryffelolja
flingsalt och svartpeppar

Fräs den hackade löken och den pressade vitlöken i rikligt med olivolja. Häll på vinet, fräs på en liten stund, och rör sedan ner mascarponeosten och den rivna osten. Koka pastan, och blanda den med mascarponesåsen. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Lägg upp på tallrikar, och garnera varje tallrik med lite riven parmesanost och några rucolablad. Ringla över lite olivolja och toppa med rostade pinjenötter.

3 kommentarer:

  1. Oj vad gott det låter med marscapone och pinjenötter i maten, det måste jag ta och testa

    SvaraRadera
  2. Åhh vad gott det där såg och lät :)

    Härligt med en tur till fina Göteborg.. hade gärna åkt men vi åker nog nästa år istället :)
    Dessutom fick Bagaren och Kocken grymt många tusen lappar av mig nyligen så dom får nöja sig med det tills nästa gång *hehe*

    Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott. Synd att det regnat på er, men vi får hoppas att det fina vädret kommer tillbaka.

    SvaraRadera