torsdag 26 augusti 2010

Italiensk fastfood från Paolo Roberto

Om två veckor kommer Paolo Robertos nya kokbok ut, med snabba italienska maträtter som ska kunna tillagas på 15-30 minuter och mätta hungriga magar på ett vettigare sätt än prefabricerade frysportioner från Findus. Låter väldigt bra, tycker jag. Jag har alltid varit lite svag för Paolo Roberto, han är italiensk, muskulös och lagar god pasta. Jag gillar att han tycker att livet är för kort för att käka fiskpinnar, och att han tycker att fullkornspasta är tragiskt. Så sant som det är sagt. Jag har höga förväntningar på den nya boken eftersom jag gillar hans två tidigare böcker och ofta lagar mat ur dem. Lovar att uppdatera er på vad jag tycker om den så fort den har kommit ut och jag har hunnit haffa ett exemplar ur någon internetbutiks virtuella bokhylla. Såvida jag inte ligger utslagen på en soffa i pastakoma.

9 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att läsa om vad du tycker om boken. Vi har nog aldrig kockat till ngt recept från P.R. Vi funderar på att återinföra våra pastafredagar som vi hade ett tag, så då kanske det kan bli något av hans recept.

    SvaraRadera
  2. Varför gillar han inte fullkornspasta? Kan det vara för att han är italienare? Jag har alltid haft den uppfattningen att det är nyttigare med fullkornspasta men kanske han tycker att det inte är "äkta vara"? Hursomhelst, jag skulle gärna köpa boken, den verkar intressant. Men jag kanske väntar på ditt utlåtande :)

    SvaraRadera
  3. Hade totalt missat att den kommer ut,
    snabbt men gott låter ju perfekt.
    Har också en av hans kokböcker som jag gillar jättemycket... önskar bara att man kunde få tag på lika fina råvaror som nere i Italien...

    / Alexandra, småland

    SvaraRadera
  4. Säkert en bra kokbok, kanon med recept som bara tar 15-30 minuter, skall bli kul att få höra vad du tycker om den

    SvaraRadera
  5. Jag har hans bok "Mina fastrars mat" och har lagat flera goda recept ur den. Mycket trevliga vegetariska rätter bla. Och så hans goda lasagne, eller pasta al forno.

    SvaraRadera
  6. Låter som en väldigt bra kokbok, måste nog inhandlas =)

    SvaraRadera
  7. åh, jag tycker också om paolo roberto! har alltid gjort det, av någon anledning. ska bli kul att höra vad du tycker om recepten!

    SvaraRadera
  8. Gillar också Paolo men har inte läst någon av hans kokböcker. Ska bli spännande att höra vad du tycker.

    SvaraRadera
  9. Det låter som en kokbok för mig! Jag har också dissat fullkornspasta och fiskpinnar är definitivt inget för mig! :)

    /Åsa

    SvaraRadera