söndag 8 augusti 2010

Maten på Alvaret

På den sista matstationen dukades det förutom fisksoppa och gubbröra upp rostbiff, lamm, salami och struts...

... som tillsammans med potatis och sallad serverades med rabarberchutney, vitlökssmakande rapsolja och rödlöksmarmelad.

Det lite ovanligare köttet fick samsas på bordet med klassiska chicken drumsticks från Mörbylånga, som var smaksatta med tandoorikrydda.

Även en regnig dag behöver man fylla på vattenförrådet... Själv drack jag jordgubbssaft från Färjestaden.

Havtornsbären har en orange färg när de mognar lagom till Ölands Skördefest, och används till allt från marmelad och saft till chutney och hudkräm. Ifall ni vill läsa mer om matvandringar och cykelturer på Öland kan ni klicka här.

5 kommentarer:

  1. Spännande med en massa olika köttsorter! Hur smakar struts egentligen?

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig matdag ni hade, spännande att upptäcka hemtrakterna oxå!

    SvaraRadera
  3. Ja, man borde helt klart belevra sig lite mer med sin ö! Tummen upp till dig, ni ser ut att haft de himla trevlig och gott! :)

    SvaraRadera
  4. Gud vad mysigt! En sådan matvandring skulle jag älska att göra. Får bli ett Ölandsbesök när vi flyttat hem till Sverige igen. Synd att vädret inte var det bästa men det såg ändå väldigt trevligt ut!

    SvaraRadera
  5. Åh, kan tänka mig att det var en härlig prommenad. Ska definitivt ta mig en funderare på om man ska boka in en sån här vandring.

    SvaraRadera