tisdag 17 augusti 2010

Plockmat till fördrinken

Plockmat till fördrinken är aldrig fel! Speciellt inte när maten är försenad och man vill att gästerna ska göra något annat än att slänga hungriga blickar in mot köket där man springer runt som en skållad råtta och har en officiell matkris, oavsett om den beror på dålig planering eller oplanerade missöden. På fatet ligger några förslag på superenkel plockmat som lätt kan ätas ståendes och med en drink i andra handen, och som kan köpa dig lite extra tid att röja upp köket/bli färdig/byta om/bryta ihop/duka bordet:
 • Rundlar av kavring med bredbar färskost
 • Fetaostkuber med marinerade oliver
 • Ostkuber med italiensk salami
 • Halverade cocktailtomater med basilikablad och mozarellaboll

9 kommentarer:

 1. Åååh va hungrig jag blev nu! *kurr kurr*
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Vi har alltid lika svårt att komma på något nytt drinkplock, kör på i gamla hjulspår. Så detta tipset satt som en smäck för oss!

  SvaraRadera
 3. Finns det något godare än plockmat. Är de sedan fina att titta på gör det inte saken sämre!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar plockmat. Skulle kunna äta mig mätt på bara det. :-)

  SvaraRadera
 5. Perfekt! Tack för tipsen. Jag brukar alltid stå där i köket svettig och stressad. Men nu när Berra tagit på sig drinkansvaret här hemma, kanske jag kan få honom att balansera en bricka såna där mumsbitar också ;-) Ni måste testa den italienska salamin, spinata calabra (omni inte gjort det) - sååå god!

  SvaraRadera
 6. Ett annat tips är att gröpa ur cocktailtomater, fylla med en röra gjord på creme fraiche, mosad fetaost och finhackad gräslök!

  SvaraRadera
 7. Plockmat är väldigt gott, och din bild är så fin att man blir riktigt sugen. Fast att man precis har ätit :)

  SvaraRadera
 8. Tack Helena! Lustigt för jag skulle just söka efter tilltugg och så kollar jag in din sida och hittar resultat direkt :-)

  SvaraRadera
 9. Vilken mumsig blogg, här kommer jag bli flitig gäst!Weronica

  SvaraRadera