torsdag 16 september 2010

Enkel blåbärsglass

Den här blåbärsglassen är superlätt att göra, och extra god när den har hunnit smälta lite... Receptet är väldigt inspirerat av det jag brukar använda till lingonglass, och till 4 halvsmå portioner behövs följande:

2 dl vispgrädde
2 äggulor
0,5 dl florsocker
1 dl blåbär
0,5 dl strösocker

Börja med att röra ihop blåbären med strösockret, låt det gärna stå och dra sig en stund. Vispa äggulorna lite pösiga med florsockret, och vispa grädden för sig. Rör samman grädde och äggsmet, och rör sist ner de rårörda blåbären. Frys i minst 5 timmar, gärna över en natt.

Egen härd är guld värd! Jag plockade mina blåbär i skogarna utanför Mariannelund häromveckan. Tur att man har hund så att man har tillgång till påsar. Lovar dock att de var oanvända...

Riktigt svulstiga blåbär har de i Mariannelund! Blåbären var så feta att man kunde tro att de var amerikanska. I dubbel bemärkelse. ;-)

11 kommentarer:

 1. Gott! och jag kan lova dig en sak, blåbären smakar i alla fall bättre än de amerikanska. Även om man hittar fina smakrika här är de inte i närheten av vilda svenska.

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt gott med blåbärsglass. Vad härligt att ha plockat dem själv.

  SvaraRadera
 3. Så gott! Fullkomligt älskar glass! Det måste vara kul att göra det på bär man plockat själv =) Jättehärliga bilder också!

  SvaraRadera
 4. Åhhhhh så gott det ser ut! Skulle kunna tänka mig en nu :-)
  Kram Gourmetmorsan

  SvaraRadera
 5. Som vanligt jättefina bilder! :) Och blåbär och glass tillsammans, åh!

  SvaraRadera
 6. Snacka om lite smärre chock!

  Lägger mig ner i går kväll och börjar läsa tidningen. Tar tag även i KalmarPosten som ibland kommer hem till oss även om vi bor i karlskrona (bor strax efter gränsen)

  Nåja. Ligger där å kollar på alla regn rockarna, kommer ihåg att någon jag läst om hade varit på allvaret... och får då allt syn på dig, Olof och vovven.. vilken glad och positiv överraskning och super glada var ni trots det jobbiga vädret :)

  Trevlig helg!

  stina

  SvaraRadera
 7. Mums! Måste provas. Känns dessutom bättre att servera barnen hemgjord glass som man vet vad den innehåller än köpt.

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig bild Helena, jag gillar prickarna. Gott med blåbär oxå. Hoppas allt är bra med dig.

  SvaraRadera
 9. Ljuvliga ljuvliga blåbär och glass. Det är inte mycket som slår en hemmagjord blåbärsglass.

  SvaraRadera