tisdag 28 september 2010

Enkel Caesarsallad

Jag föredrar att äta caesarsallad utan kyckling i, för mig räcker det med bara bacon. Jag älskar bacon. Ibland när min kompis Ylva och jag har skräckfilmskvällar och vi har förätit oss på pizza så förnyar vi oss och alternerar med caesarsallad istället. Så här brukar Ylva och jag tillaga den, till 2 personer:

2 st romansalladshuvuden (relativt små)
1-2 pkt bacon
ett par nävar krutonger
frikostigt hyvlad parmesanost
caesarsallad-dressing (erkänner att den är på flaska och inte hemmagjord...)
ev. en citronklyfta att pressa över

Klipp bacon i bitar och knaperstek i en stekpanna, låt det sedan rinna av på hushållspapper. Strimla sallden, blanda den med bacon, hyvla över parmesanost, toppa med krutonger och ringla över dressing. Gott och enkelt! Tills nästa gång jag äter det här ska jag bli bättre på att göra krutonger... Den här gången resulterade mitt tappra försök i alldeles för olivoljeindränkta, sega krutonger och ett djupt skärsår i ena fingret.

6 kommentarer:

 1. Åh vad gott det ser ut! Är inne hos dig ibland och kikar och blir så imponerad av dina foton. De är verkligen jättefina. Tar du dem själv?
  Åsa

  SvaraRadera
 2. Oj, nu fick jag svar på min fråga. Såg när jag skrållade ner att din man tar korten. Han är duktig!
  Åsa

  SvaraRadera
 3. Ceasarsallad är ju så himlans mumsigt! :)

  SvaraRadera
 4. Åh, jag älskar ceasarsallad! Och den där dressingen på flaska är faktiskt helt ok :)

  SvaraRadera
 5. Ceasar sallad är alltid gott! Här finns det på alla (jag menar verkligen alla!!!) restauranger som förrätts eller side sallad, mums. I affärerna kan man välja mellan ca 10 olika sorters ceasar dressing och 5 olika sorters special ceasar krutonger ;)

  SvaraRadera
 6. Det är så gott med cecarsallad! Brukar också köra sås på flaska, men är ute efter nåt bra recept på hemgjord cesardressing! Har du nåt i din receptsamling som är gott o bra??

  SvaraRadera