tisdag 26 oktober 2010

Camillas choklad- och passionsfruktsmoussetårta

För ett tag sedan fyllde mammas man 75 år, och då bakade jag den här tårtan. Jag är inte särskilt bevandrad i tårtvärlden, och har egentligen bara åstadkommit jordgubbstårtor fram till nu. Men nu när det var 75-årsdag fick man ju anstränga sig lite, så då slog jag på stort och gjorde den här tårtan från Camillas blogg Min goda sida, som hon själv har gjort och levererat till bröllop. Eftersom jag har smakat andra recept på tårtor som Camilla har gjort vet jag att hennes recept är pålitliga och alltid levererar, (hon har ju vunnit kladdkake-SM, bara en sådan sak) och det gjorde även den här tårtan. Gästerna blev superimponerade! Jag smackade nöjt och tog emot allt tårtberöm med ett spinnande läte.

I botten är det ett lager kladdkaka, sedan ett lager mörk chokladmousse, ett lager ljus chokladmousse, och sedan ett lager exotisk mascarponemousse. Tårtan toppas med en passionsfruktsgelé (som inte riktigt nådde ända ut till kanterna eftersom jag använde en väldigt stor form).

Vimal och Nonne visar sin uppskattning av tårtan. De är tacksamma att baka till. De äter mest fiskpinnar.
Att skriva ner hela receptet på Camillas tårta här är överflödigt, för hon har en så bra steg-för-steg-guide i sin blogg. Du finner hela receptet här.

25 kommentarer:

  1. Den ser riktigt, riktigt god ut! Fin är den också =)

    SvaraRadera
  2. Den ser helt vansinnigt god ut, och vacker!
    Läggs i att prova högen. ;)

    SvaraRadera
  3. Huga, vad den ser smarrig ut! Får kolla receptet och spara till ett speciellt tillfälle.

    SvaraRadera
  4. Far åt skogen vad gott det där ser ut. Är egentligen proppmätt, men det där ser så gott ut att det suger rejält i chokladmagen! Måste provas!

    SvaraRadera
  5. Hej Helena!

    Hittade hit från Söta Sakers lördagslänkar!

    Vilken fantastiskt fin blogg du har, verkligen supermysig med smarriga grejer och fantastiska bilder!

    Bilderna från Skördefesten var så himla fina, blir verkligen inspirerad att åka dit nästa år!

    var det olika slags "knäckäpplen" du tagit bild på?

    Och äppelmartinin - så GOD!

    Jag bor i Jönköping och håller på att starta upp en glasstillverkning!

    Ha det toppen!

    /Angela

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig tårta, ser så god ut, den kan jag allt tänka mig att testa här hemma

    SvaraRadera
  7. Så himlar gott de ser ut! fin färg på din tårta och låter jätte gott!!

    SvaraRadera
  8. Åh, vad god den ser ut. Det verkar vara helt i min stil och med lite lagom utmaning med alla olika lager. Ska prova! /Marty

    SvaraRadera
  9. Det riktigt läskar sig i munnen...den ser ju bara så herrans fin ut...så den kanske man ska slå till på när det vankas 1 års kalas! Bilden är ju bara sååååå fin! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  10. var den så god som den såg ut? ;)

    SvaraRadera
  11. Vilken lyxig tårta! Blir sugen på att testa själv...väldigt vacker också...

    SvaraRadera
  12. Den ser helt fantastisk ut! Yummie!!!

    SvaraRadera
  13. Mmm, den ser härligt fräsch ut!

    Förstår att gästerna uppskattade den om de mest äter fiskpinnar! ;)

    SvaraRadera
  14. Herregud, den ser ju helt underbar ut! Och helt min tårtsmak. Gillar nämligen inte sockerkaksbottnar och sådär, kladdigt och saftigt ska det vara! (: Antar att smakade ännu godare än vad den ser ut! :D

    SvaraRadera
  15. Vilken tårta! Ser hur god ut som helst!

    SvaraRadera
  16. Va go den såg ut!! Söt blogg!

    SvaraRadera
  17. För att inte vara en så van tårtmakare gör du en väldigt fin tårta! Som både ser fantastisk ut, och låter himla, himla god. Något som måste provas här hemma... :)

    SvaraRadera
  18. Ojoj, vilken tårta!
    Vad fint det blev när du gjorde dina bilder större!

    SvaraRadera
  19. Haha, härligt! Jättevackert och härligt med glada miner. :)

    SvaraRadera
  20. Hej,
    Eftersom jag var med och åt denna fatastiska skapelse kan jag intyga att den var precis lika god som den ser ut! Tack Helena och Olof för en jättelyxig middag!

    Kram
    Mamma

    SvaraRadera
  21. ..men du har både ljus och mörk chokladmousse i din och i receptet är det bara vanlig vit mousse... Din blev vackrare.. Vad gjorde du för komplettering när du delade upp moussen så där?

    SvaraRadera
  22. Jag ber om ursäkt till föregående inlägg, när jag följde din länk så hamnade jag på choklad- och passionsfrukttårtan, första gången klickade jag bara in mig på förstasidan, och bläddrade i inläggen och hamnade då på passionsfrukttårtan, alltså den tårtan där hon inte hade chokladmoussen!!
    Hmm, det blev krångligt värre det här;-)
    Kramkram

    SvaraRadera
  23. ojojoj, den här tårtan såg för fin och god ut!!

    mysig blogg du har btw.

    SvaraRadera