tisdag 5 oktober 2010

Lingonvecka

Lingon är ett hyvens bär, det passar till så mycket, såväl till huvudrätter som till efterrätter. Den allra godaste skepnaden som lingon kan komma i, enligt min åsikt, är rårörda. En annan favorit är lingonglass med varm kolasås.

Rara små lingon som väntar på att bli norpade...

När man är ute tidigt i skogen ser den nästan lite trollsk ut.

Bally skyddar sin matte mot skogens alla fiktiva troll. Han är ju trots allt en schäfer. Tror han själv i alla fall.

Rårörda lingon, en omgång:

5 dl lingon
2,5 dl strösocker

Lägg allt i en bunke och rör till sockret har löst sig. Häll upp i små glasburkar och förvara i kylen.

8 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder som får mig att längta till en Svensk höst skog!!

    SvaraRadera
  2. Håller fullständigt med, rårörda lingon är det bästa Fina bilder ... som alltid!

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder.
    Håller med dig om att rårörda lingon är godast och de passar till mycket. Vi gör av med väldigt mycket lingon i vår familj.

    SvaraRadera
  4. Underbart vackra bilder :) proffs foton.. HAHA! Nu va jag dryg .. kunde inte låta bli*flinar*

    I vilket fall som helst så saknade jag lingonsylt idag när jag precis hade stekt lite blodpudding. Hur fasiken kunde jag glömma lingon i frysen ute på gården vi håller på och flyttar ifrån.. hm.. meeeen ska nog dit i morgon och tömma den sista frysen.. eller dom två sista *s*

    SvaraRadera
  5. haha, jag älskar dina rubriker!

    SvaraRadera
  6. Rårörda lingon är bäst!

    SvaraRadera
  7. Lingonvecka höhö... Jag älskar också lingon! Underbart härligt med alla skördefestbilder. Till o med jag tycker det är mysigt med höst när man ser dina bilder! Lilla vakthunden då :-) Underbar! Kramar Anna

    SvaraRadera