tisdag 12 oktober 2010

Melkers makaronipudding

Den här makaronipuddingen ger tacksam vardagsmat ett namn; Melkers makaronipudding! Perfekt att förbereda innan man åker till träningen. På tal om det, idag ska jag gå på body pump. Jag är lika taggad inför detta som jag var inför att äta brysselkål när jag var sju år. Receptet kommer från kokboken Hemma hos Melker Andersson och räcker till minst 4 personer:

4 dl okokta makaroner
200 g salsicciakorv
en halv gul lök, hackad
en halv purjolök, hackad
1 msk smör
2 dl riven ost
1 tsk salt
svartpeppar
3 ägg
4 dl mjölk

Koka makaronerna, ställ åt sidan. Ta bort skinnet från korven och tryck ut färsen. Bryn den tillsammans med hackad gul lök och purjolök, och häll över i botten på en smord ugnssäker form. Rör ner de kokta makaronerna och osten, och krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och mjölk, och häll över makaronipuddingen. Gratinera i mitten av ugnen på 200 C i 30-40 minuter tills den har fått fin färg.

Det finns många bra recept i Melkers bok, en finfin julklapp från mormor förra året!

4 kommentarer:

  1. Makaronipudding har jag inte ätit sedan grundskolan, har tänkt göra det här hemma så många gånger, men det har aldrig blivit av liksom, får nog bli ändring på det nu, får se till att göra lite makaronipudding snarast

    SvaraRadera
  2. Bra liknelse! Jag fattar precis :o)

    SvaraRadera
  3. Hoppas du kan röra dig idag... ;-P Men erkänn att det känns lite gutt efteråt. Ok, kanske om 1 vecka när träningsvärken lagt sig...

    SvaraRadera
  4. Hm. Kanske skulle kika lite i den på bokhandeln då?! Jag har annars alltid tyckt att Melker är lite...."torr". *s* Ingen Nigella precis! ;-D

    HA det gott!
    PS Hittade hit via "Min goda sida". Och jag kikar gärna in igen!
    Lisa

    SvaraRadera