måndag 18 oktober 2010

Öländsk hämtmat

I Arontorp på Öland, några minuters bilfärd från ölandsbron, ligger öns hetaste hämtmatställe. Vissa dagar har de så mycket kunder att de kan göra Mc Donald's i Kalmar gröna av avund. En del köper 2-3 kroppkakor för att snabbt åka hem och äta dem rykande varma, medan andra har med sig egna kastruller som de vill få fyllda med minst 20 kroppkakor i varje. Jag är övertygad om att en del av kunderna sen åker hem till sina gäster, tar på sig ett förkläde och hävdar att de har gjort de där kroppkakorna själva... Kroppkakorna kostar 15 spänn styck, och bor man inte så långt därifrån är det onekligen ett snabbt och gott alternativ till hemlagat. På deras hemsida finns en vägbeskrivning. Jag undrar om de har planer på att göra en drive-in?

11 kommentarer:

 1. ;)Helt underbart, mera sådan hämtmat!!

  SvaraRadera
 2. Skönt med lite omväxling till den vanliga hämtmaten!
  Vi skäms nästan för att säga det men vi har aldrig smakat kroppkakor, lite pinsamt...

  SvaraRadera
 3. Så gott med kroppkakor! Önskar just nu att jag bodde lite närmre öland!

  SvaraRadera
 4. Åh är det där man ska köpa kroppkakor? Är ju såå gott att äta nån gång om året men än så länge har jag inte fått tummarna att själv ge mig på ett kroppkakebak i köket. Tills jag gör det tar jag gärna emot tips på var man köper de godaste kroppkakorna :)

  SvaraRadera
 5. Ha ha, du är för skön. Synd att det inte finns ett bra ställe med småländska kroppkakor på vår sida bron. Men visst, ibland är vi inte så knussliga och smäcker i oss ett par öländska. Men då även med grädde och smör till. Och Berra måste ha mjölk till annars går det inte.

  SvaraRadera
 6. Kroppkakor är jättegott. Vad smidigt att kunna köpa nylagade med sig hem.

  SvaraRadera
 7. ok, jag måste prova på det där kroppkake-fenomenet nu! jag måste vara den enda människan i hela sverige som aldrig har provat!

  SvaraRadera
 8. Kroppkaka har jag aldrig ätit och det verkar som att om jag ska prova så ska det göras på Öland :)

  SvaraRadera
 9. Vad smart och betydligen nyttigare än Mc ;P

  SvaraRadera
 10. Gud vad gott det är med öländska kroppkakor..=)
  Kul att stöta på en kalmarbo till här i cybervärlden som älskar att baka...
  kram Frida

  SvaraRadera
 11. åh kroppkakor som är så himla gott! har dock inte ätit de ölänska men har hört att de ska vara något utöver de vanliga :)

  SvaraRadera