fredag 19 november 2010

Pizza på hönökaka med kantareller

När vi ändå är inne på kantareller och jag fortfarande har dem på lager kör vi ett recept till på samma tema. Den här maträtten är ännu enklare än kantarellpastan i förra inlägget. Receptet kommer från Marija, som levererar kantareller till mig. Det är nästan så att jag kan kalla henne för min langare. Min dealer. Hönöpizzan räcker till två portioner.

2 halvor hönökaka
en klick smör
ett par msk ketchup eller chilisås
några nävar kantareller (eller så mycket du har turen att få tag i)
ett par nävar riven ost
salt och peppar

Det var många nävar hit och dit såg jag nu... men det här receptet behöver inte vara så exakt, man pimpar pizzan hur man vill! Börja med att lägga ut hönökakorna på ett plåt klädd med bakplåtspapper. Bre dem först med smör, och sedan med chilisås eller ketchup. Stek kantarellerna en liten stund, och fördela dem över hönökakorna. Salta och peppra, och toppa sedan med riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 225 i ca 15 minuter, eller tills osten har fått fin färg.

12 kommentarer:

  1. Oj det här är säkert jätte got!
    Älskar kantareller!
    Och dina vackra bilder föresten.

    SvaraRadera
  2. Snälla sluta nu... du gör mig galen med alla kantareller. VILL HA!!! ;)

    SvaraRadera
  3. Men åh vad gott!!
    kantareller är ju helt underbart, synd att de inte växer i trädgården och året runt! :) mums!

    SvaraRadera
  4. Kantareller gör allt gott! En härligt snabb middag som ändå blir lyxig pga kantarellerna :)

    SvaraRadera
  5. Vilken gott pizza ;d
    du har blivit utmanad på min blogg ;)

    SvaraRadera
  6. Vilket smidigt sätt att göra pizza. :-)
    Jag sitter och väntar på att våra pizzor ska bli klara i ugnen just nu, dock inte hönökakebotten. Knorrar i magen när jag ser din. :-)

    SvaraRadera
  7. Så gott det ser ut, var himla längesedan jag gjorde pizza på hönökaka, går ju så fort att göra pizzan när man använder det

    SvaraRadera
  8. Hönökaka är verkligen bra att ha till mkt! Jag gör alltid smörgåstårta på det. Det blir verkligen den godaste man kan tänka sig! Pizza blir nog också gott! Måste jag testa!!!

    SvaraRadera
  9. hönökaka måste ju vara ypperligt att ha som alternativ pizzabotten, det har jag aldrig provat. men hönökaka, oj vad gott det är till frukost. mm.

    SvaraRadera
  10. Det finns en urmanig att hämta på min blogg
    http://marimilocakedesign.se/roligt/utmanad/
    missa inte min nyskapad
    http://marimilocakedesign.se/galleri/

    SvaraRadera
  11. Hönöpizza är perfekt snabbmat!

    Tack för dina gratulationer hos oss
    /Anki och Håkan

    SvaraRadera
  12. Så fiffigt! Det har jag aldrig tänkt på :-)

    SvaraRadera