lördag 29 januari 2011

Jamie does...

Den allra senaste Jamie-boken har inte kommit ut på svenska än, men det är nog bara en tidsfråga innan den fyller hyllorna i bokaffärerna så att vi hungriga svenskar kan bläddra i den, köpa med oss den hem och längtansfullt drömma oss bort till varmare nejder när vi tittar på de vackra bilderna från Jamies senaste matresa.

I den här boken har han besökt Italien, Frankrike, Marocko, Grekland, Spanien....

...och Sverige! I sitt inledande stycke om sin matresa till Sverige skriver han att det var vårt land som blev den största överraskningen. Eller som han själv uttrycker det; "Swedish food is big, bold, brave and definitely up there with the best in the world". Så det så. Svenska recept han bjuder på i boken är bland annat de självklara köttbullarna, ärtsoppa, gravad lax, pytt i panna och Janssons frestelse. Han hinner även med en tur i lingon- och kantarellskogen, för att sedan avrunda med en försvenskad variant av caesarsallad där parmesanen har bytts ut mot västerbottenost, krutongerna består av rågbröd och där dill får sätta sin svenska prägel på salladen.

6 kommentarer:

  1. Jamie är toppen!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig bok! Tänk att få göra en matresa till olika länder, gud vad härligt!
    Underbart att ni ska gifta er i sommar! Ett bröllop på Öland, det kan knappt bli mera romantisk än det!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket!
    Hoppas ni också har en mysig helg! Idag är vintervädret alldeles underbart :-)
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Ännu en kokbok som inte hade varit fel i hyllan här hemma! :)

    SvaraRadera