onsdag 19 januari 2011

Veckans vintips

Idag tipsar jag om mitt favoritvin - alla kategorier; A Amarone, ett vin som är så gott att det trots sitt ganska dyra pris är värt varenda krona. Jag har druckit det både till nötkött och till chokladprovning, och det passar lika bra vid båda tillfällen. Alpha Zeta står det på flaskan. Olof och Bally påpekar lite förnärmat att det redan finns två alfahanar här i huset, och att den här vinflaskan som bäst kan komma på tredje plats. Jag är klädsamt tyst och håller mina åsikter för mig själv. Ni som vill förkovra er ytterligare kan läsa om vinet här. Flaskan på bilden ska avnjutas på fredag kväll tillsammans med lammköttet som vi ska äta när min kompis Lena kommer hit från Stockholm för en mysig tjejhelg. Jag längtar! 

9 kommentarer:

 1. Kan inte mer än hålla med dej, detta Amaronevin är minst sagt underbart gott och väl värt sitt pris! Hoppas du får en härlig tjejhelg, utan Alfahanar...

  SvaraRadera
 2. Det här vinet har du tipsat mig om innan. Ska köpas nästa gång jag köper vin, har jag tänkt :)

  SvaraRadera
 3. Amarone är en av de saker jag lever för.

  SvaraRadera
 4. Åhhh vad roligt med med en tjejhelg :)

  Ha det bäst och tack för vintipset!

  SvaraRadera
 5. amaroneviner är ju sjuktigt goda! i sommar när vi har tänkt köra runt i italien ska vi lätt boka in några dagar i valpolicella!

  SvaraRadera
 6. Amaronevin är verkligen i en klass för sig. Har inte druckit just detta, men får väl ta en titt på det vid nästa tillfälle. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Jag älskar det här vinet. Funkar till veggo också, kan jag tillägga.

  SvaraRadera
 8. Å va kul med ett nytt märke på Amarone, det måste jag testa! Mina favvon är Zenato och Tommasi! Topp topp gott! När vi var i Valpolicella så körde vi förbi Zenato-skylten o jag blev helt till mig o hoppade upp o ner av glädje. Sen var vi på vin-provning på Tommasi, jag behöver nog inte säga att jag var lycklig... Trevlig helg!!! Kram kram Anna

  SvaraRadera
 9. Måste jag prova! Vår favorit-Amarone är Masi - mmm!

  SvaraRadera