måndag 31 januari 2011

Vinterfika i Gårdby

När Lena var och hälsade på från Stockholm förra helgen åkte vi till favoritfiket Gårdby Café och Lanthandel på östra Öland. Deras varma choklad med vispgrädde och marshallows är bara en av alla anledningar att åka dit.

 Som ni ser själva så har man det ganska trevligt i Gårdby.

Morotskakan är minst lika god som kladdkakan på 70% choklad, ibland är det svårt att välja när man står bakom disken med alla godsaker som tronar upp sig, och som gör ett riktigt bra samarbete med att spä på beslutsångensten ytterligare.

Gamla behållare, skulle jag misstänka. Olof gillar att fota detaljer, och har alltid haft en förkärlek för ruffiga gamla saker. (Vilket bådar gott för min ålderdom.) Mest av allt gillar han att fota fallfärdiga gamla dörrar i den grekiska övärlden. Hittar han dessutom en flagnad gammal fönsterlucka att föreviga är lyckan total.

Ett långt ifrån grekiskt stilleben, men väl ett öländskt! Den töande snön skvallrar om att våren inte är alltför långt borta nu.

Lena och jag utanför deras lilla inredningsbutik Sigfrid Rudbergs Diversehandel, som säljer underbart vackra ting i lantlig stil, blandat med lite chabby chic och fransk lantgårdsromantik. Själv fick jag med mig några skålar från IB Laursen att ha glass i, som jag redan hunnit inviga flera gånger om. Absolut värt ett besök om ni har vägarna förbi Öland!

11 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt ställe, det ska jag komma ihåg nästa gång jag besöker öland!

  SvaraRadera
 2. Gillar Olofs förkärlek, härligt med ruffiga detaljer!

  SvaraRadera
 3. Vilka makalösa bilder och vilken makalöst härlig blogg! Tummen upp!

  SvaraRadera
 4. Du besöker alltid så härliga och mysiga platser! :)

  SvaraRadera
 5. Det är ju ett sånt fantastiskt ställe! God fika och underbar inredningsbutik.

  SvaraRadera
 6. Det ser riktigt trevligt ocg gott ut :)

  SvaraRadera
 7. Gilla, gilla, gilla!!! Åh, gu så härligt!

  SvaraRadera
 8. Deras daimkaka med hallon är riktigt mumsig också!

  SvaraRadera
 9. Åh vilka härliga bilder!

  SvaraRadera