lördag 5 februari 2011

Nattjästa frukostfrallor

Den här söta lilla frukostfrallan (som ser ut att ha ögon) är ett perfekt tillskott till helgfrukosten! Frallan har en prima skorpa som påminner om den på surdegsbröd, och brödet innehåller många nyttigheter och blir dessutom klart fort. Bara fördelar, med andra ord! Receptet hittar ni här, hos bästa Remsan.

8 kommentarer:

  1. Great minds think alike! Vi hade Pain de Martins ljuvliga pumpa och fikon (aprikos) frallor till frukost. Lyx med nygräddat på morgonen!

    SvaraRadera
  2. Mums måste prova : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. o, testa testa! Du är perfekt för mina cravings :)

    SvaraRadera
  4. Jag trodde bara du åt ljust bröd ;-) Visst blev de goda?! Blev lite full i skratt när du hade kallat den fralla, för Berra brukar reta mig när jag kallar frukostbullar för frallabullar. Han tycker det är övertydligt, att man kan säga bara fralla eller bullar. Men bara fralla för mig är franskbröd, som ljust rostbröd. Konstigt det där vad man benämner saker.

    SvaraRadera
  5. nästa gång vi har nattgäster ska jag lätt göra kalljästa frallor till frukost! det är ju liksom genialt att göra på kvällen och grädda på morgonen (och hjälp, vad goda de ser ut!)

    angående bullar/fralla-diskussionen: hemma i skåne säger vi ofta frukostbullar, men här i göteborg är de totalt oförstående till det. de tycker att bullar är något som är sött, och fralla något som är som... bröd. tss.

    SvaraRadera
  6. Ska genast in och kika, dom ser jättevackra ut! Nybakat bröd är för mig hotell-lyx!

    SvaraRadera
  7. Känner igen Charlottas kommentar om fralla/bulle diskussionen här på västkusten. För mig är en bulle i stort sett allt som är "styckbakat" - kanelbulle eller frukostfralla. Här envisas människorna med att en vetelängd är en bulle - vadå bulle? Det är ju en längd...eller ett vetebröd!. Som upplagt för förvirring på fredagsfikan... Säger en annan skåning i västkustexil

    SvaraRadera