fredag 25 februari 2011

Öppen Banoffee Pie

Här kommer ett förslag på vad man kan göra med sin burk Dulce de Leche - öppen Banoffee Pie! En klassisk Banoffee Pie brukar ju innehålla skivad banan, Dulce de Leche, vispad grädde, en botten på Digestive-kex och lite hyvlad choklad över. Det här är latmansvarianten, där allt istället bara har lagts upp på en tallrik. Och fått med sig lite glass också. Allt blir godare med glass. (Och bacon. Men inte just den här anrättningen.) Det här är vad som behövs för denna himmelskt goda dessert:

Dulce de Leche
vaniljglass
vispad grädde
skivad banan
smulade Digestive-kex
riven choklad

Mängd och mått är helt efter eget tycke. Den som vill kan även ha i lite maränger och marshmallows.

12 kommentarer:

  1. ååååååh! Söööööötsugen!!! Banoffee ÄR ju så gott! Men smabon avskyr banan... Hrmm...

    Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
  2. Har länge tänk göra den pajen, men latmansvarianten låter otroligt god :-), får nog ta och göra den snarast , alla ingrediens finns ju faktiskt redan här hemma :-)

    SvaraRadera
  3. Jisses, det såg ju verkligen inte annat än gott ut, som hämtat ur en kokbok! Har aldrig provat koka kondenserad mjölk, men det står en burk i skafferiet och väntar på rätt tillfälle...

    SvaraRadera
  4. Jag älskar banoffee ! din banoffee är så gott ut!!

    SvaraRadera
  5. ojojoj. ljuvligt! jag är den enda människan i hela världen som aldrig provat banoffeepaj, men jag har velat provat allt sedan jag hörde talas om den i love actually för typ tusen år sedan :=)

    SvaraRadera
  6. Mums så gott det där såg ut!

    Ha en riktigt skön lördag! :)

    SvaraRadera
  7. Oj du det såg galet gott ut det här och bekvämt om man inte känner för att baka! Tur jag har godis att mumsa på, annars hade jag måstat gå och handla de där ingredienserna direkt! ;)

    SvaraRadera
  8. ÅH Kola, banan OCH glass!! kan det bli bättre?? Men nu blev jag väldigt sugen på att pröva knaper stekt bacon med vaniljglass....Märklig kombo men mitt huvud säger att det nog är gott om man kommer över gränsen att mat och desserter inte ska blandas. Fasiken! nu kommer jag att bli tvungen att pröva! för salta nötter är ju gott med glass och vi alla vet att helt ärligt - glass är gott till ALLT :)

    SvaraRadera
  9. jag tror stenhårt på lite baconströssel till det där alltså. och jag tror också att jag måste köpa mig en burk med kondenserad mjölk.

    SvaraRadera
  10. oj oj oj ser mer än gott ut.
    Och jag som skulle bygga muskler. :)
    Har lovar dottern att göra detta på sportlovet som vi har just nu!
    Tack för inspirationen!

    KRAM

    SvaraRadera
  11. Till partnern som älskar marängsviss blev denna dessert perfekt. Själv måste jag erkänna att det var lite väl sött för min smak

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du provade receptet! Jo, det är ganska sött. ;-)

      Radera