onsdag 13 april 2011

Italiensk pasta

När man kommer hem igen efter att ha varit ute och rest är kylen oftast tragiskt tom, sånär som på en och annan bortglömd potatis. Tur att kontoret ligger så nära en mataffär att man kan gå och köpa sig några ingredienser som matchar Italiens flagga, och snabbt sno ihop en middag på. I skålen som innehåller en middag för två hungriga personer finns följande ingredienser:

1 pkt buffelmozzarella (125 g)
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 pkt (250 g) körsbärstomater
spaghetti
ev. en vitlöksklyfta för den som vill
havssalt
grovmalen svartpeppar

Detaljerade receptinstruktioner känns överflödiga. När pastan har kokat klart är det bara att lägga den i en skål och blanda med halverade tomater, basilika, osten delad i bitar och ringa över olivoljan och salta och peppra. Ett hett tips är dock att köpa lite finare spaghetti, och kanske lite extra lyxiga tomater. Jag fick tag i små spanska ekologiska tomater som luktade sommar lång väg. Då är det enkelt att glömma bort att regnet smattrar mot rutan och vårskorna som man så envist haft på sig under dagen har läckt in mängder med vatten.

9 kommentarer:

  1. Vackert, enkelt och säkert absolut gott!

    SvaraRadera
  2. Enkelt, vackert och det ser verkligen smaskigt ut.

    SvaraRadera
  3. Härligt fräscht ser det ut :)

    SvaraRadera
  4. Vacker bild :) Enkelt och gott!

    SvaraRadera
  5. Fräscht t o m. Sitter här med Alt + kombinationerna, så ibland blir det fel! :)

    SvaraRadera
  6. Ser alltid lika smarrigt ut! :-)

    SvaraRadera
  7. snabbmat när den är som bäst!

    SvaraRadera