onsdag 6 april 2011

Sightseeing på norra Öland

I helgen var vi på norra Öland för att utöva lite hederlig sightseeing med våra gäster från väst. För att vara ölänning har jag pinsamt dålig koll på norra Öland, och de gånger jag har varit norr om Öland kan förmodligen räknas på en hand. Därför var det extra kul att komma dit och titta på sevärdheter jag inte sett på i alla fall minst 15 år.

En av dem var Trollskogen! Miss Franklin och jag spanade in de svårmodiga grenarna som växte åt alla möjliga håll.


Vid sidan av Trollskogen finns en jättefin strand där man kan hitta riktigt ovanliga stenar.

Eller så kan man prova att kasta smörgås med dem. Med handväskan i högsta hugg gjorde jag några tappra försök till smörgåskastning. Det gick sådär.


Ännu sämre gick det för många år sedan för det här skeppet, som sedan en lång tid tillbaka pryder stranden, och som alla brukar vilja fotografera.

Vi ville ju inte vara sämre. När man har chansen att posera bredvid ett vrak så tar man ju den. Och då menar jag inte Olof.

11 kommentarer:

 1. Wow, vad fint det är på Norra Öland! Jag var på södra delen för 11 år sedan men tyvärr bara för en dag. Skulle gärna återkomma och göra ett strövtåg på norra delen :-)

  SvaraRadera
 2. Vilka ljuvliga bilder fint par ni är : ) Jag har en familjebild på mig och mina bröder från samma ställe fast tagen typ -79 ; ) kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Så fint där är! Och vilket sött foto på er. :)

  SvaraRadera
 4. Så bra du förtydligade lite där...:)
  Det påminner lite om stranden vid Stenshuvud nästan, härliga trädformationer.

  SvaraRadera
 5. My god vilken fin bild på er, finisar!!

  SvaraRadera
 6. Lenita från Bohuslän6 apr. 2011 18:16:00

  Hej! Vilka underbara bilder och vilken underbar blogg du har. Har kikat in här en tid och jag blir sååå inspirerad av din goda matlagning och alla underbara bakverk du får till.Man får en feelgoodkick av att kika in. Underbara bilder från Öland och ni är ett stiligt par! Kramizar från Lenita.

  SvaraRadera
 7. Ååh du bara styrker min Ölands längtan mer och mer, jag älskar norra Öland! Kan tipsa om kaffestugan i Böda, dom har en vansinnigt god chokladkaka ;)

  SvaraRadera
 8. vad mysigt det ser ut! och ohlalaa vilken fin bild på dig och olof :=) (fin jacka han har förresten - jag har en nästan likadam fast beige!)

  SvaraRadera
 9. Tack för alla fina kommentarer!

  SvaraRadera
 10. Vilken fin bild på dig och Olof! :) Inte ofta man får se er jämte varandra. Trollskogen ser fantastisk ut!

  SvaraRadera
 11. vad fina ni är!

  Kul bild när du kastar macka, du ser förminskad ut bland jättestenarna :D

  SvaraRadera