onsdag 27 april 2011

Vårfika!

När fikatarmen suger, som den ofta gör lite extra på söndagar, brukar vi åka till östra sidan Öland och fika på Gårdby Café och Lanthandel, oftast tillsammans med sjömanshustrun Louise.

Nu när det är tillräckligt fint väder att sitta utomhus kan Bally följa med, han ligger under bordet och hoppas att någon ska tappa en fralla och spanar på andra fikande hundar. Eller katter. Bally är ganska flexibel. Men hans snåla matte lät honom inte smaka på banan- och chokladkakan, den var inget för små vovvar.

Om vinden blåser för kallt kan man prova att sitta i det nybyggda uthuset och fika....

...och sedan kan man gå in i den lilla inredningsbutiken Sigfrid Rudbergs Diversehandel, som har så mycket fint att jag måste be Louise att hindra mig från att handla massa saker. Det gör hon så klart inte, så vi kommer oftast ut därifrån båda två med minst ett fynd var.

Senaste inköpet blev varsin mattallrik till Olof och mig, ur ställningen på bilden till höger. För det är ju klart att man måste ha en tallrik att äta på! Eventuellt behövs det kanske även dessertskålar längre fram...

16 kommentarer:

 1. jösses vad fint där var! där kunde man ju bo i flera timmar...

  SvaraRadera
 2. Åh! Kakan ser fantastiskt god ut - banan och choklad är som gjorda för varandra - och vilken mysig affär! Blir nog en tur till Öland snart, det var ett tag sedan ;)

  SvaraRadera
 3. ååh jag blir helt galet sugen på den där kakan, den ser ju helt otrolig ut!

  SvaraRadera
 4. Åh vad underbart! Läcker kaka, den hade varit mums nu! Och stället är, som alla andra ställen du besöker, to die for! :)

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Kakan ser god ut!

  SvaraRadera
 6. Det är ju bara för msigt på Gårdb Café. Och de har alldeles för mycket fina saker i sin inredningsshop... Får bli en tur till Öland snart!

  SvaraRadera
 7. Sigfrid Rudbergs Diversehandel alltså?! Jag vill dit. Nu.

  SvaraRadera
 8. åhh.. att jag bara inte kommer mig dit.. vaaarför fanns dom inte när jag jobbade där. Iofs tantan som hade affären var rätt söt vid den tiden då åxå :P

  SvaraRadera
 9. Åh vilket mysigt ställe.

  SvaraRadera
 10. Det ser så otroligt mysigt ut! Och vilken härlig inredningsbutik!

  SvaraRadera
 11. Ja, jag har länge vilja besöka Öland, nu ännu mer. Vilket ljuvligt café och tårtan, det bara vattnas i munnen.

  SvaraRadera
 12. Underbart kommer till Öland i sommar kanske kan ta en fika där ihop ; ) kram Sofia

  SvaraRadera
 13. Bara en fråga, kan man äta lunch där också? Får gäster från Solsidan snart.
  Varma hälsningar,

  SvaraRadera
 14. De har några lite matigare baguetter, men det är nog allt de har i matväg, skulle jag tro. Man kanske kan inleda med en kroppkake-lunch på Hotell Skansen i Färjestaden, och sedan åka tvärs över ön för en fika i Gårdby, det kanske gästerna skulle gilla? :-)

  SvaraRadera
 15. Sofia, säg bara till när du är här så åker vi dit och fikar! :-)

  SvaraRadera