tisdag 14 juni 2011

Grillad ananas med kokosglass

Jag fortsätter på temat grillat (varför sluta när man är mitt i sitt grillande esse?) och bjuder idag på grillad ananas med hemmagjord kokosglass, en efterrätt som jag ätit på restaurang och som var riktigt god, ananas och kokos passar som hand i handske. Istället för att smaksätta glassen med kokosflingor smaksatte jag den med kokosmjölk, en extra krämig sådan, jag tror att det blir mer smak och mindre tuggande så. Och gott blev det! Glassen som blev över var även förvånansvärt god att doppa i kaffe. Användningsområdena flödar, som ni hör.

Ananasen skärs i lämpliga skivor och kan grillas precis som de är, räkna med någon minut eller så på varje sida för att få fin färg på dem. Glassen görs enligt följande recept:

Kokosglass, 6-8 portioner
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl socker
2,5 dl kokosmjölk (gärna en extra krämig variant)

Vispa äggulorna tillsammans med sockret så det blir lite pösigt, och vispa grädden i en annan bunke. Vispa ner kokosmjölken i äggsmeten, och vänd sedan ner grädden. Vispa ihop lite snabbt så att det blandar sig, och häll i en frysbar form och låt stå i frysen i minst 5 timmar, gärna över en natt. Smeten kan kännas lite tunnare än andra glassmeter, men glassen får ändå en jättefin konsistens när den är klar. Servera gärna med lite mynta.

16 kommentarer:

  1. Låter ju ljuvligt gott!! Somrigt och fräscht! Måste jag nog testa. Min glassmaskin står ju o dammar....:)

    SvaraRadera
  2. Så tokgott det ser ut :-) och kokosglass är så gott

    SvaraRadera
  3. mmm låter ljuvligt gott hörrö du :)

    SvaraRadera
  4. ujuj, kokosglass låter spännande! tyvärr är det inget grillväder i göteborg just nu, här är det miniorkan igen. morr.

    SvaraRadera
  5. Jag gillar verkligen när man använder kokosmjölk till annat än mat, dels är det gott och dels får jag nästan alltid över halva burken efter matlagningen, då är det kul att göra något spännande med den! som kokosglass tex ;)

    SvaraRadera
  6. vilken fin blogg du har...
    gillar namnet med Bara en kaka till...,det brukar jag alltid säga faktiskt, bara en kaka till sen kommer en till, en sista och hel plötslig är kakan slut.Hahaha

    kokosglassen är min favorit :)

    SvaraRadera
  7. Låter så gott! Kokosglass nam :)

    SvaraRadera
  8. Låter fantastiskt gott! :) Ska provas i sommar.

    SvaraRadera
  9. Min första tanke var kokosglass - usch, men så läste jag att det var kokosmjölk och det tycker jag ju om, så kanske ska ge mig på detta ändå!

    SvaraRadera
  10. Låter underbart med kokos och ananas ihop.

    SvaraRadera
  11. Men du va gott! Låter ju inte så svårt, kanske till o med jag kan svänga ihop ;-) En stor kram till dig!

    SvaraRadera
  12. Kokos är ju hur gott som helst! Måste testa!

    SvaraRadera
  13. Åhhh... ännu en smarrig sak att testa!

    SvaraRadera
  14. Glassen var verkligen en 10-poängare! Rostade lite kokos-flingor och hällde i glassmeten, marinerade även ananasen i kokos-likör ett par timmar innan grillningen. Mums!

    SvaraRadera
  15. Johanna - dina tips låter supergoda, de ska jag testa nästa gång jag gör den här efterrätten! :-)

    SvaraRadera