måndag 13 juni 2011

Grillen går varm

Grillen går varm.... den var faktiskt riktigt låg, jag ber om ursäkt. Vi är inne i en grillperiod där vi grillar allt vi kommer över. Det är nästan så att skor, plånbok och andra lösryckta föremål riskerar att åka med av bara farten. Variationen på marinad är dock obefintlig - det finns helt enkelt ingen marinad som slår Tessans choklad- och chilimarinad, så vi kör den oavsett om vi marinerar lammkött eller nötkött. Vad vi däremot varierar är typ av styckdetalj på grillen, killarna på södra Öland som vi brukar handla kött av brukar komma med många bra tips, sist vi var där köpte vi flankstek, bogbladsstek, rostas och rostbiff.

Bästa tillbehören är majs och sparris! Jag kan äta oförskämda mängder majs och ser nog relativt oförskämd ut när jag äter den också. En egenskap av diskutabelt värde som jag ämnar jobba lite extra på. Godaste grillsåsen hittar ni här, med fetaost och rödlöksmarmelad i. Annars kommer man väldigt långt på crème fraiche, olivolja, vitlök och färska kryddor. Kanske ett stänk balsamvinäger också. Och som alltid - en väldigt god aptit!

8 kommentarer:

 1. Grillad majs är ju smarrigt!!! Grillat kan man väl knappt få nog av?!

  SvaraRadera
 2. Ooooo jag som inte kunnat äta rött kött på månader (veggo-unge) blir ju galet frestad!

  SvaraRadera
 3. Underbart bra tips, ska testa både marinad och grillsås, men majs äter jag också så det sprutar ur öronen, men det måste vara majskolv, burkmajs fixar jag inte...

  SvaraRadera
 4. Jag har samma "problem" allt går ju att grilla!

  SvaraRadera
 5. Allt blir ju så mycket godare när det är grillat!
  Majs och sparris är höjdare på grillen, mums!
  Nu vet jag nog vad det blir för mat ikväll.. grillat :D haha tack för inspirationen

  SvaraRadera
 6. Jag äter inte kött, men grillad majs och sparris är supermums!

  SvaraRadera
 7. Ha ha mums : ) gott kram Sofia

  SvaraRadera
 8. Grillat är godast nu på sommaren! :)

  SvaraRadera