tisdag 21 juni 2011

Jordgubbar med lime och yoghurt

Nu har jordgubbarna och smultronen i trädgårdslandet börjat mogna, och det finns inget bättre än att gå ut i det daggvåta gräset på morgonen och plocka in sina egna jordgubbar. De är extra söta och goda, kanske för att de är öländska, men jag vill gärna tro att det är för att de växer i vårt trädgårdsland. En underbar frukost är att hälla turkisk yoghurt i en skål, skiva över jordgubbar och sedan riva lite limeskal över. Om man vill kan man även garnera med lite flytande honung och mynta. Kanske något att bjuda sina övernattande midsommargäster på till helgen?

9 kommentarer:

  1. Jag älskar kombinationen jordgubb, honung och mynta, det är SÅ friskt och gott =D

    SvaraRadera
  2. Mmm... Så gott! Visst smakar ens egna bär bäst. Milia går en runda varje dag och kollar om det finns nya röda bär.
    Ja, saluhallen var lite annorlunda mot andra saluhallar jag varit i. Men de hade mer än jag hade trott.

    SvaraRadera
  3. Får mig att längta efter en frukost i det gröna :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Jag äter gärna jorddubbarna precis som dom är, så jag går ut varje dag till landet och hittar alltid en handfull med helt röda och goda jordgubbar, mums :)

    SvaraRadera
  5. Mmmm, det lät jättegott :)


    Kan DU hjälpa oss lite fort??
    Gilla denna butik på FB + bilden i deras logg på min sons Får... ?

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150225995202491&set=o.134948459896859&type=1&theater

    Priset är en Sulkybarnvagn, så vi vill gärna vinna!
    Har legat 1a i över en vecka, men nu har en gått om mig stort. Behöver alla röster jag kan få...

    Länkar alla i min blogg som gillat våran bild!
    Skulle uppskattas enormt, snälla snälla :)

    SvaraRadera
  6. Åh, egna smultron och gubbar, det är ju fantastiskt! Nu fick jag sug efter hus och inte fjuttig lgh utan uteplats... ;-)

    SvaraRadera