torsdag 30 juni 2011

Jordgubbsglass med lime

Jag blev så inspirerad av den nya favoritfrukosten att jag bestämde mig för att göra glass av den. Favoritdrinken jordgubbsmojito har också bidragit till inspirationen. Drinkar har ju som bekant en tendens att göra det. Glassen är precis som rubriken antyder en jordgubbsglass som smaksatts med rivet skal av lime, och den smakar alldeles förträffligt. Perfekt en varm sommardag! En regnig också, för den delen. När passar det egentligen inte med glass? Nej, jag menar det. Det här receptet räcker till minst 8 personer:

0,5 liter jordgubbar
4 äggulor
2 dl socker
rivet skal av 2 lime
1 dl turkisk yoghurt (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde

Rensa jordgubbarna och mixa dem lite lätt med en stavmixer. Riv ner skalet från två lime och blanda med jordgubbsröran. Vispa grädden för sig, och äggulorna med sockret och vaniljsockret för sig. Rör ner jordgubbsröran i äggsmeten, och rör ner den turkiska youghurten. Avsluta med att röra ner den vispade grädden. Rör till en jämn smet, och frys i minst 4 timmar innan servering.

4 kommentarer:

  1. Åh, GOTT! Och håller såklart med, glass kan man äta även när snön yr ute. :)

    SvaraRadera
  2. Va gott de låter! Glass är de bästa=)

    SvaraRadera
  3. Hemmagjord glass är underbart gott! :)

    SvaraRadera
  4. Man kan säkert byta ut sockret mot annat sötningsmedel när man äter LCHF. Skall testa halva satsen först.

    SvaraRadera