tisdag 9 augusti 2011

Örtmarinerat lamm på grillen

Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött. För att inte tala om hur roligt man kan ha med några skivor vitt bröd! När man tar upp lammköttet ur marinaden och det fortfarande ligger lite marinad och örtkryddor kvar i marinadskålen, ta ett par skivor vitt bröd och gnid runt i skålen, torka den riktigt ren med hjälp av brödet, och lägg sedan brödskivorna på grillen. Underbart saftigt och gott, till och med bättre än vitlöksbröd! Det här enkla marinadreceptet är beräknat för 2 personer:

2 skivor lammstek
5 msk olivolja
1 kruka färsk rosmarin
1 kruka färsk timjan
1 klyfta vitlök
havssalt
grovmalen svartpeppar

Pressa vitlöken, hacka kryddorna och blanda med olivolja, salt och peppar. Gnid in köttet med marinaden, och låt ligga och dra så länge du har tid. Ett par timmar kanske, annars funkar det faktiskt att göra det direkt innan också. Grilla köttet, och glöm inte att göra det där med vitt bröd! Servera med sallad blandad med färska örter och potatis.

6 kommentarer:

  1. Men vilket bra tips, varför har vi aldrig hört talas om det? Måste ju bli hur gott som helst. Vi snor!

    SvaraRadera
  2. Träffas gärna på underbara Öland nästa gång ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Åter igen blir jag påmind om att vi borde våldgästa er. Kanske kan få en hint på FB eller nåt före det nalkas lamm på grillen hos er. Eller om jag ska muta era grannar att rapportera när grillen tänds.

    SvaraRadera
  4. Men gud vad gott det lät med det här brödet!

    SvaraRadera
  5. Underbart tips. Själv brukar jag pensla det som är kvar på potatisarna innan de ska in i ugnen. Det blir också gott!

    SvaraRadera
  6. Vilket supertips, det brödet måste ju bara smaka gott!

    SvaraRadera