torsdag 8 september 2011

Cafét i Gårdby bygger ut

Som ni säkerligen har förstått vid det här laget så är min favorit bland söndagsnöjen att åka och fika på cafét i Gårdby på östra sidan Öland. Efter att ha ätit oss mätta på kaffe och kaka vill jag alltid titta på den fina inredningen de säljer. Det är också väldigt sällan jag kommer tomhänt därifrån...

Gårdby Café och Lanthandel är ju som namnet antyder både ett café och en lanthandel. I början sålde de lite inredningsprylar i ett av fikarummen, men sedan blev det så populärt att de byggde en fristående inredningsbutik på gården som heter Sigfrid Rudbergs Diversehandel, och det är därinne som jag har tagit de här bilderna. Olof fick för en gångs skull ledigt från fotandet.

Olof ansåg att han hade varit inne i butiken tillräckligt många gånger på en sommar, och satt kvar ute på gården och grabbfikade med Bally.

Senaste tillbygget, vid sidan av Sigfrid Rudbergs Diversehandel, är den nya klädbutiken som öppnade för några veckor sedan.

Även här inne är ha-begäret stort. Kläderna påminner om de man ser i reportage i tidningar som Lantliv, och håller samma stil som inredningen i butiken bredvid gör. Det är nästan så att jag funderar på att flytta in. Det finns ju kakor, kläder och vackra saker, behöver man något mer?

11 kommentarer:

 1. Är oxå helt kär i det där stället! Har dock lite längre dit så varje helg är tyvärr svårt ;-) Men lyckades lura dit min sambo för ett tag sedan iaf!!
  Ha det gott!
  Kram, Anna

  SvaraRadera
 2. åhh jag saknar Gårdby! och er då förstås....

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig plats! Sådana gillar jag! Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Ser ut som et sted man får lyst til å flytte inn og bli i...;-) eller ta med alt hjem....

  SvaraRadera
 5. Karlar!!! Kan väl följa med in i allafall, jag känner alltför väl igen symptomet... Ser ut som ett supermysigt ställe, man hade nog klarat sig ett tag där ;-) Trevlig helg! ♥

  SvaraRadera
 6. Förstår att du vill flytta in, det skulle jag också kunna tänka mig! När/om jag ska till Öland så är det överst på min lista!!

  SvaraRadera
 7. Jag älskar också Gårdby! Vi kanske kan flytta in i varsin byggnad. Vi kunde hjälpa till att sköta stället mot att vi fick plocka med oss lite saker.

  SvaraRadera
 8. Ååå, vilket mysigt ställe! Har aldrig varit på Öland men om jag någon gång kommer dit så blir det absolut ett besök!

  SvaraRadera
 9. Lenita från Bohuslän10 sep. 2011 10:57:00

  Vilken underbar butik!! Wow! Hade blitt helt lyrisk av att gå runt där...visst är det härligt med den kombinationen att kunna fika & handla i samma butik :-))En ruktig "Lantlivs" affär i stora mått:-)Du hittar alltid så mycket mysiga butiket,cafer m.m.som du delar med dig av...jättekul!! Sen är du kanonduktig på att fota med:-)kan det bero på att du har världens bästa mentor tro? :-) Kram på dig!!

  SvaraRadera
 10. Lenita och ni andra - kommer ni till Öland någon gång så åker vi hit och fikar! :-)

  SvaraRadera
 11. Tycker du också tar fina bilder! :)

  SvaraRadera